Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

AUSZTRÁLIA VÍZUMÜGYINTÉZÉS

Ausztrál tanuló vízumot az kaphat, aki az elbírálási szempontoknak megfelelő dokumentumokat csatol a vízumkérelemhez. A jelentkezésben megadott adatokat a követség leellenőrizheti. Ha hamis információk szerepelnek a kérvényben, a vízumkérelmet elutasítják.

AUSZTRÁLIA - eVISITOR - TURISTA VÍZUM

Amennyiben turistaként, pihenés céljából vagy barátok látogatása okán utazik Ausztráliába, vagy éppen egy szervezett úton vesz részt és a kinttartózkodás ideje nem haladja meg a 3 hónapot, akkor egy elektronikus regisztráció elegendő, úgynevezett eVisitor vízum kérelmezhető. A StudyTime Oktatási Konzultáció 2005. június óta az ausztrál Bevándorlási Hivatal regisztrált partnereként, elektronikus úton indítja ügyfelei turistavízum kérelmeit. Ebben az esetben az ügyfél által megadott adatokat továbbítjuk a Bevándorlási Hivatal rendszerébe, hogy azokat kint Ausztráliában bírálják el. Az online leadott ausztrál turista vízum kérelem elbírálása a legtöbb esetben 1-2 munkanap.
Az elektronikus úton jóváhagyott kérelemhez NEM tartozik vízumcímke, hanem egy 13 jegyű számsor jelenti a vízumot, mely a feldolgozott adatok alapján általában többszöri belépésre jogosít.
Megjegyzés: A számsort tehát az útlevél számához rendelik, így ha az ügyfél útlevele időközben lejár vagy elveszti, az ausztrál vízuma is érvényét veszti.

AUSZTRÁLIA - TANULÓ VÍZUM

Amennyiben Ausztráliában 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretnél folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízum elbírálása során egy kötelezően előírt általános orvosi vizsgálaton is részt kell venni.
Ügyintézési idő:     2 - 6 hét
A vízum díj:            575 AUD (Ausztrálián kívül)
A vízum díj:            575 + 700 AUD felár (Ausztrálián belül, második hosszabbítás után)
Megjegyzés: A vízumdíjak 2018. július 1-től a következőképpen változtak:
A vízum díj:            430 AUD (házastárs vagy élettárs)
                                140 AUD (18 év alatti gyermek)
Orvosi vizsgálat:    30.000 Ft / fő (szükség esetén)
Vízum díjat kizárólag online alapon, dombornyomott kártyával lehet fizetni. Az ügyintézési díjat az ausztrál kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja. A tanulóvízumokkal kapcsolatos aktuális információk az Ausztrál Bevándorlási Hivatal oldalán, bármikor megtekinthetők: http://www.border.gov.au/

 

AUSZTRÁL TANULÓ VÍZUMMAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

  • Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy Ausztráliában bejegyzett intézmény nappali tagozatos kurzusára.
  • A vízum kérelmet angol nyelven kell kitölteni.
  • A tanulmányok ideje alatt 40 óra munkavállalás engedélyezett két hetente, ami átlagolást is jelenthet a tanulmányok idejére, azaz heti 20 órában is lehet dolgozni vagy egyik héten többet, másik héten kevesebbet alapon.
  • 2016 júliustól a tanuló vízum online intéződik.
  • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet tanuló vízumot.
  • Az orvosi vizsgálat nem kötelező, esetleges díja 30.000 Ft.
  • Tanuló vízummal, egy vízumon kísérő családtag vagy családtagok is utazhatnak.

AUSZTRÁLIA MUNKAVÁLLALÓI VÍZUM

A munkavállalói vízum lehetővé teszi, hogy ausztrál cég külföldi munkavállalókat alkalmazzon. Ez a vízum azonban csakis akkor igényelhető, ha a külföldi munkavállalót a fogadó ausztrál cég megszponzorálja.
A szponzoráláshoz rendelkezni kell megfelelő végzettséggel, valamint a munkakörnek megfelelő munkatapasztalattal; továbbá a szakmában való elhelyezkedéshez szükséges engedélyekkel. Ezen kívül szükséges a megfelelő szintű nemzetközi nyelvvizsgával leigazolt nyelvtudás is.
A munkavállalói vízumot 2 vagy 4 évre adják, a közeli családtagok számára a tanulás és munkavállalás engedélyezett, valamint az országból korlátlan ki- és beutazást biztosít.
A munkavállalói vízumon lévők és családjuk felelősek a teljes egeszségügyi ellátásuk költségeinek fedezésére. Kötelezően egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük a vízum teljes időszakára és ennek meglétét a vízumra jelentkezés előtt biztosítani kell.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1114 Budapest, Bartók Béla u. 61. I em/9.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!