Az Új-Zélandra készülő magyar állampolgárok figyelmét felhívjuk, hogy az országban nincs hivatalos magyar külképviselet, csakis tiszteletbeli konzulátus működik Auckland-ben és Wellington-ban.

ÚJ-ZÉLANDI TURISTA VÍZUM

Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességi megállapodás értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok látogatás, turizmus vagy rövidtávú nyelvtanfolyam esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak Új-Zéland területén. Ebben az esetben vízummentesen lehet Új-Zélandra belépni.

A vízummentesség nem jelent azonban automatikus belépést. A bevándorlási tiszt minden esetben vizsgálja, hogy eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről, vagy megtagadásáról. Már a tranzit reptéren is sor kerülhet vizsgálatra a bevándorlási hatóság közreműködésével, melynek alapján az új-zélandi tovább utazást is megtagadhatják.

Érvényes új-zélandi turista vízum nélkül az alacsony óraszámban kínált új-zélandi angol nyelvtanfolyamokhoz minden héten lehet csatlakozni, foglalás kedvezményes árakon több helyszínre, irodánkon keresztül intézhető.

ÚJ-ZÉLANDI TANULÓ VÍZUM

Azok, akik tanulás céljából utaznak az országba és 12 hetet meghaladó tanulmányokat emelt óraszámban folytatnak, tanuló vízumot kell igényelni a helyi új-zélandi nagykövetségen keresztül. Az új-zélandi tanuló vízum alapfeltétele, hogy a vízumra jelentkező iskolai jelentkezését a fogadó intézmény megfelelően visszaigazolta. Az érvényes tanuló vízummal rendelkezők legfeljebb 10-15 nappal a tanulmányi program kezdete előtt léphetnek csak be az országba.

ÚJ-ZÉLANDI TANULÓ VÍZUMMAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

A vízum elbírálási ideje:
4-5 hét
A vízum díj:
174 GBP

Az ügyintézési díjakat az új-zélandi kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja! A vízumokkal kapcsolatos aktuális információk a Új-Zélandi Bevándorlási hivatal honlapján angol nyelven is bármikor megtekinthetők.

  • A tanuló vízum feltétele, hogy a jelentkező a fogadó intézménybe felvételt nyert és ezt az iskola hivatalosan visszaigazolta.
  • Regisztrált intézmény tanulói heti 20 órában munkát vállalhatnak.
  • Érvényes útlevél, mely érvényessége minimum 3 hónap a tervezett visszautazás után.
  • Megfelelő anyagi fedezet leigazolása a tanulmányok idejére.
  • A vízum kérelmet angol nyelven szükséges kitölteni.
  • Biztosítás kötelező.
  • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet amerikai tanuló vízumot.

MUNKAVÁLLALÁS ÚJ-ZÉLANDON

Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy regisztrált oktatási intézmény kurzusára és visszaigazolták. A vízumigénylő lapot angol nyelven kell kitölteni. Büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenni. Erkölcsi bizonyítványt bekérhetnek.