Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességre vonatkozó egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt kölcsönösen a magyar, valamint az új-zélandi állampolgárok számára egyaránt. Ennek értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok látogatás, turizmus, valamint nem munkavállalás vagy jövedelmszerző tevékenység folytatását célzó beutazás esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhat Új-Zéland területén. Ha tehát magyar állampolgár vízummentesen szándékozik Új-Zélandra beutazni, kötelező hogy:

Kötelező

Érvényes visszaútra szóló repülőjeggyel rendelkezzen olyan országba, ahova beléphet. Elegendő anyagi fedezetet mutasson be a kint tartózkodás idejére. Útlevelének érvényessége legalább 3 hónapot meghaladja azt a dátumot, mikor Új-Zélandot elhagyja.

Látogató vízum

Az országban való belépéskor kérvényezhető az ugynevezett Visitor Permit, mely 3 hónapig érvényes csak a belépés napjától számítva és a lejárat után meghosszabítható, így összesen 9 hónapot is lehet az országban maradni.

Tanuló vízum

Amennyiben Új-Zélandon 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A vízum elbírálási ideje: 3 - 4 hét A vízum díj: 135 GBP Az ügyintézési díjakat az új-zélandi kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja! A vízumokkal kapcsolatos aktuális információk a Új-Zélandi Bevándorlási hivatal honlapján angol nyelven is bármikor megtekinthetők.

A tanulóvízummal kapcsolatos fontos tudnivalók

Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy regisztrált oktatási intézmény kurzusára és visszaigazolták. A vízumigénylő lapot angol nyelven kell kitölteni. Érvényes útlevél, mely érvényessége minimum 3 hónap a tervezett visszautazás után. Megfelelő anyagi fedezet leigazolása a tanulmányok idejére. Büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenni. Erkölcsi bizonyítványt bekérhetnek.