Vízum Új-Zélandra

Vízum

Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességre vonatkozó egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt a magyar állampolgárok számára.


2014. január 1-től hivatalosan!

 

A tanuló vízummal heti 20 órás munkavállalás már Új-Zélandon is engedélyezett. 

 

Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességre vonatkozó egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt kölcsönösen a magyar, valamint az  új-zélandi állampolgárok számára egyaránt.
Ennek értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok látogatás, turizmus, valamint nem munkavállalás vagy jövedelmszerző tevékenység folytatását célzó beutazás esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhat Új-Zéland területén.

Ha tehát magyar állampolgár vízummentesen szándékozik Új-Zélandra beutazni, kötelező hogy:
 

Kötelező
Érvényes visszaútra szóló repülőjeggyel rendelkezzen olyan országba, ahova beléphet.
Elegendő anyagi fedezetet mutasson be a kint tartózkodás idejére.
Útlevelének érvényessége legalább 3 hónapot meghaladja azt a dátumot, mikor Új-Zélandot elhagyja.

 

Látogató vízum

Az országban való belépéskor kérvényezhető az ugynevezett Visitor Permit, mely 3 hónapig érvényes csak a belépés napjától számítva és a lejárat után meghosszabítható, így összesen 9 hónapot is lehet az országban maradni.
 

Tanuló vízum

Amennyiben Új-Zélandon 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni.

A vízum elbírálási ideje:        3 - 4 hét

A vízum díj:                              135 GBP

 

Az ügyintézési díjakat az új-zélandi kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja! 

A vízumokkal kapcsolatos aktuális információk a Új-Zélandi Bevándorlási hivatal  honlapján angol nyelven is bármikor megtekinthetők.

 

A tanulóvízummal kapcsolatos fontos tudnivalók:
Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy regisztrált oktatási intézmény kurzusára és visszaigazolták.
A vízumigénylő lapot angol nyelven kell kitölteni.
Érvényes útlevél, mely érvényessége minimum 3 hónap a tervezett visszautazás után.
Megfelelő anyagi fedezet leigazolása a tanulmányok idejére.
Szállás visszaigazolása.
Büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenni. Erkölcsi bizonyítványt bekérhetnek.