Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

VÍZUMÜGYINTÉZÉS AZ USA-BA

Amerika

Minden Amerikába utazó magyar állampolgárnak a megfelelő típusú vízumra van szüksége az országba történő belépéshez, attól függően, hogy milyen tevékenységet kíván az országban folytatni.

AMERIKAI ESTA VÍZUM

Az ESTA engedély egy gyorsabb és kényelmesebb módja az amerikai turista vízum intézésének. 2008 novemberétől magyar állampolgároknak is lehetőségük van „online”, azaz elektronikus belépési engedély igénylésére, mellyel 90 napot nem meghaladó kint tartózkodás engedélyezett. Az amerikai ESTA belépési engedély érvényessége 2 év.
Az alacsony óraszámban kínált nyelvtanfolyamokhoz hetente lehet csatlakozni, de ESTA regisztráció szükséges, mely irodánkon keresztül intézhető.

AMERIKAI TANULÓ VÍZUM

Azok, akik tanulás céljából utaznak Amerikába, tanuló vízumot kell igényelnie a budapesti Amerikai Nagykövetségen keresztül. A tanuló vízum alapfeltétele, hogy a vízumra jelentkező iskolai jelentkezését az amerikai iskola megfelelően visszaigazolta. Az amerikai tanuló vízum igénylése során a követségen egy személyes vízuminterjún is részt kell venni, melyre előzetesen időpontot kell egyeztetni. A tanuló vízummal rendelkezők legfeljebb 30 nappal a tanulmányi program kezdete előtt léphetnek be az országba.

Az USA diákvízumok típusai:

USA F-1 TANULÓ VÍZUM

Azoknak, akik egyetemen, főiskolán, általános vagy középiskolában kívánnak tanulmányokat folytatni, ill. nyelvtanfolyamon vesznek részt az USA-ban.

USA M-1 TANULÓ VÍZUM

Azoknak, akik képesítést nyújtó, egyéb kiegészítő jellegű rövidebb idejű tanulmányokat kívánnak folytatni az USA-ban.

USA J-1 TANULÓ VÍZUM KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

Azoknak, akik középiskolai csereprogramokon vesznek részt az USA-ban.

AZ USA TANULÓ VÍZUMMAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

A vízum elbírálási ideje:
1-2 nap

A vízum díj:
160 USD

SEVIS díj (F-1, F-3, M-1, M-3):
350 USD

Az amerikai vízum díjat egy előzetes regisztráció után hitelkártyával vagy átutalással lehet fizetni. A SEVIS díj az interneten keresztül, hitelkártyával fizetendő.A SEVIS díjat már a vízuminterjú előtt be kell fizetni. A vízum díj nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja.

  • A tanuló vízum feltétele, hogy a jelentkező az amerikai intézménybe felvételt nyerjen és ezt az iskola hivatalosan visszaigazolja.

  • F-1 tanuló vízummal rendelkező diákok munkát nem vállalhatnak.

  • A vízum kérelmet angol nyelven, online szükséges kitölteni.

  • Az USA diákvízumhoz speciális méretű fénykép szükséges.

  • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet amerikai tanuló vízumot.

MUNKAVÁLLALÁS USA-BAN TANULÓ VÍZUMMAL

A nyelvtanfolyamon vagy egyéb tanfolyamon résztvevő diákok NEM vállalhatnak munkát. Az F-1-es vízummal rendelkező egyetemi hallgatók némely esetben a kampuszon azonban vállalhatnak munkát tanulmányaik alatt. Azok a tanulók, akik M-1 vízummal rendelkeznek, csak olyan munkát végezhetnek, mely a gyakorlati képzésük része és azt az USA Állampolgársági és Bevándorlási Hivatala (USCIS) előzetesen jóváhagyta. A tanuló házastársa, ill. gyermekei (F-2/M-2) nem vállalhatnak munkát az Egyesült Államokban. Ha munkát szeretnének végezni, a megfelelő munkavállalói vízumot kell igényelniük.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!