Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

NYELVTANULÁS ANGLIÁBAN

Válasszon várost:

MEGNÉZ

Anglia a nyelvtanulási és továbbtanulási célországok között is igen előkelő helyet vívott ki magának és tartja azt fenn évszázadok óta. A magas oktatási standardek és a jó hírnevű állami egyetemek évente több százezer külföldi diákot csábítanak az országba tanulni és dolgozni a különböző diákprogramok keretein belül. Európai Uniós csatlakozásunk óta, az ország talán közelsége miatt is, a magyar diákok között is első számú célországgá vált, főleg a nyelvet tanulni szándékozok körében.

MIÉRT TANULJUNK ANGLIÁBAN?

Mert az Egyesült Királyság is a világ legtoleránsabb országai közé tartozik, így nem okoz különösebb nehézséget, külföldi diákként ott élni és dolgozni.

Mert európai állampolgárként a munkavállalás engedélyezett, mely lehetővé teszi számodra, hogy ottani megélhetési költségeidet fedezd.

Mert közel van, így órák alatt, a fapados járatokkal viszonylag olcsó és gyors a ki- és hazautazás.

A nyelvoktatás az angol kormány által szigorúan felügyelt szektor, ezért a "College" és "Institute" típusú intézményeknek nemcsak regisztráltnak kell lenniük, hanem szigorúan meg kell felelniük a kormány által megszabott előírásoknak is.

Ezek az intézkedések először talán túl szigorúnak tűnnek, de elsősorban azok érdekeit védik, akik a magánszemélyek által vezetett nyelviskolákat választják a tanulmányok helyszínéül. Az angliai oktatási rendszer egyik legfőbb előnye megbízhatóságában rejlik, amelynek az alapját egy nagyon körültekintően kivitelezett minőségellenőrzési rendszer képezi.

A rendszernek több olyan intézmény is szerves része, amelyik a nyelviskolák színvonalát hivatott folyamatosan ellenőrizni.

Az általunk választott és meglátogatott iskolák legtöbbje, Skóciától Londonig az angliai külügyminisztérium által fenntartott és a világ 110 országában jelen lévő és nyelvoktatási központot fenntartó British Council és az English UK minőségbiztosító szervezetek által kitűnő minősítésében részesültek.

Amennyiben angol nyelvtanulás céljából érkeznél Angliába, néhány dologban érdemes segítséget kérni, mielőtt elindulsz.

Leginkább arra kell ügyelni, hogy olyan iskolát NE válassz, ahol túl sok magyar diák tanul, mert így velük természetes, hogy magyarul kommunikálsz, és ez tönkre teszi az egész nyelvtanulási folyamatot.

AZ ISKOLA ÉS HELYSZÍN MEGVÁLASZTÁSÁNÁL FONTOS:

Milyen szintű a jelenlegi nyelvtudás?

Milyen készségek és képességek elsajátítása nélkülözhetetlen számára a jövőben?

Mekkora összeget tud a nyelvtanulásra fordítani?

Akar-e munkát vállalni az iskola mellett?

A fővárosi, nagyvárosi forgatag vagy a vidéki élet nyújt ideális hátteret a kinti tanulmányokhoz?

Az iskola kiválasztásánál vedd igénybe a StudyTime angol referensének segítségét és véleményét: tunde.simon@studytime.hu
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!