Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

AUSZTRÁL EGYETEMI KÉPZÉSEK

Ausztrália

​Az ausztrál egyetemi oktatás világszínvonalú és az ott megszerzett diplomák világszerte elismertek. Évente több tízezer külföldi diák választ egyetemi szintű tanulmányi programot Ausztráliában, legyen az alap- vagy mesterképzés.

EGYETEMI ALAPKÉPZÉS AUSZTRÁLIÁBAN

Az ausztrál Bachelor's Degree, azaz az alapképzés legtöbb esetben egy adott területre fókuszál és szakmai karrierre vagy posztgraduális képzésre készít fel. Szinte ugyanazok a szakirányok választhatók külföldi diákok számára is, mint itthoni képzés keretében. Az alapképzés szintjén Ausztráliában "professional degree", "double degree" és "honours" képesítések szerezhetők:

A tananyagok a korral haladnak, az ausztrál egyetemek jól felszereltek és a gyakorlati ismereteket eredményesen használják fel, mondhatni gyakorlatorientált képzésekről van szó. Az oktatás moduláris, de az egymásra építhető tanulmányi egységekből, úgynevezett „unit” részekből kiválóan össze lehet rakni egy nemzetközileg elfogadott tanulmányi hátteret.

MESTERKÉPZÉSEK AUSZTRÁLIÁBAN

A Master's Degree, azaz az mesterképzés már a meglévő tudásra épül és emeltebb szintű, sokszor egyre szakterületre specializást szaktudásra készít fel.


Ezen a téren három program választható:
 • Master's by Coursework
 • Master's Professional
 • Master's by Research

A 2013-ban bevezetett új típusú munkavállalói vízum miatt egyre több egyetem már 2 éves program keretében kínálja mesterképzéseit, szemben a megszokott 1,5 éves programokkal. 

A felvételi követelmény minden esetben Bachelor diploma, sok esetben az egyetem szakirányú alap diplomát fogad csak el! Valamint megfelelő nyelvtudást igazoló IELTS típusú nemzetközi nyelvvizsga.


Az egyetemeken a képzések az állami tanévrendszer alapján indulnak, tehát évente kettő kezdési időpont lehetséges:
Tanévkezdés: FEBRUÁR (Semester1)
Keresztfélév: JÚLIUS (ha van rá lehetőség, Semester2)

Ez azt jelenti, hogy nemzetközi diákként Ausztráliában a jelentkezési folyamatot hónapokkal előtte meg kell indítani a kiválasztott intézménybe, valamint tisztában kell lenni azzal, hogy heteket vesz igénybe, míg a vízumhoz szükséges visszaigazolásokat kiállítják. Az egyetemi tanulmányok megkezdéséhez IELTS típusú nemzetközi nyelvvizsga bemutatása elengedhetetlen, ez intézményenként és szakirányonként azonban eltér. Amennyiben a jelentkezés pillanatában nem igazolható az elvárt nyelvtudás, segíteni tudunk úgynevezett Conditional Letter of Acceptance kikérésében.

AUSZTRÁL EGYETEMI PARTNEREINK

Cégünk számos jó nevű Ausztrál egyetemmel áll kapcsolatba, melyből néhányan az elit "Group of Eight" csoport tagjai is. Csak néhány partner, ahova 2013-ban magyar diákok jelentkeztek:

 • Central Queensland University - Sydney, Brisbane, Rockhampton
 • Griffith University - Brisbane, Gold Coast
 • Bond University - Gold Coast
 • Edith Cowan University - Perth
 • Flinders University - Adelaide
 • Monash University - Melbourne
 • University of Technology - Sydney
 • The University of Western Australia - Perth

A személyes konzultációk keretében fontos, hogy megismerjük jelentkezőink konkrét elképzeléseit, iskolai végzettségét, valamint anyagi hátterét a külföldi tanulmányokat illetően. Ezen szempontokat figyelembe véve tudunk segíteni a megfelelő intézmény kiválasztásában.
Pillanatnyilag 2016-ban Magyarország és Ausztrália között nincs államközi megállapodás ösztöndíjakra vonatkozóan. Egyetemi kurzusválasztásnál az egyetemek saját honlapjain az International Students vagy Scholarship megjegyzéseknél kell utána nézni.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!