Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

AUSZTRÁLIA VÍZUMÜGYINTÉZÉS

Ausztrália

Ausztrál tanuló vízumot az kaphat, aki az elbírálási szempontoknak megfelelő dokumentumokat csatol a vízumkérelemhez. A jelentkezésben megadott adatokat a követség leellenőrizheti. Ha hamis információk szerepelnek a kérvényben, a vízumkérelmet elutasítják.

AUSZTRÁLIA - eVISITOR - TURISTA VÍZUM

Amennyiben turistaként, pihenés céljából vagy barátok látogatása okán utazik Ausztráliába, vagy éppen egy szervezett úton vesz részt és a kinttartózkodás ideje nem haladja meg a 3 hónapot, akkor egy elektronikus regisztráció elegendő, úgynevezett eVisitor vízum kérelmezhető. A StudyTime Oktatási Konzultáció 2005. június óta az ausztrál Bevándorlási Hivatal regisztrált partnereként, elektronikus úton indítja ügyfelei turistavízum kérelmeit. Ebben az esetben az ügyfél által megadott adatokat továbbítjuk a Bevándorlási Hivatal rendszerébe, hogy azokat kint Ausztráliában bírálják el. Az online leadott ausztrál turista vízum kérelem elbírálása a legtöbb esetben 1-2 munkanap.
Az elektronikus úton jóváhagyott kérelemhez NEM tartozik vízumcímke, hanem egy 13 jegyű számsor jelenti a vízumot, mely a feldolgozott adatok alapján általában többszöri belépésre jogosít.
Megjegyzés: A számsort tehát az útlevél számához rendelik, így ha az ügyfél útlevele időközben lejár vagy elveszti, az ausztrál vízuma is érvényét veszti.

AUSZTRÁLIA - TANULÓ VÍZUM

Amennyiben Ausztráliában 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretnél folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízum elbírálása során egy kötelezően előírt általános orvosi vizsgálaton is részt kell venni.
Ügyintézési idő:     2 - 6 hét
A vízum díj:            620 AUD (Ausztrálián kívül)
A vízum díj:            620 + 700 AUD felár (Ausztrálián belül, második hosszabbítás után)
Megjegyzés: vízumdíjak 2019. július 1-től 
A vízum díj:            460 AUD (házastárs vagy élettárs)
                                150 AUD (18 év alatti gyermek)
Orvosi vizsgálat:    30.000 Ft / fő (szükség esetén)
Vízum díjat kizárólag online alapon, dombornyomott kártyával lehet fizetni. Az ügyintézési díjat az ausztrál kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja. A tanulóvízumokkal kapcsolatos aktuális információk az Ausztrál Bevándorlási Hivatal oldalán, bármikor megtekinthetők: http://www.border.gov.au/

AUSZTRÁLIA - WORK AND HOLIDAY VÍZUM

2017. január 1-től évente 200 magyar fiatal számára igényelhető a Work and Holiday vízum, mely az utazás és nyaralás mellett, munkavállalást is engedélyez Ausztrália területén bárhol. Sőt, ha úgy alakul és egy pár hetes tanfolyamot is elvégeznél, tanulni is tudsz kintléted alatt.

Megjegyzés: vízumdíjak 2019. július 1-től 

Ügyintézési idő:     1 - 5 hét
A vízum díj:            485 AUD 

Work and Holiday vízum a következőket engedélyezi:

 • 12 hónap legális tartózkodás Ausztrália területén
 • Többszöri belépés
 • Munkavállalás ( max 6 hónap a munkaadónál)
 • Tanulás (max 4 hónap tanulmányok)

AUSZTRÁL TANULÓ VÍZUMMAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

 • Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy Ausztráliában bejegyzett intézmény nappali tagozatos kurzusára.
 • A vízum kérelmet angol nyelven kell kitölteni.
 • A tanulmányok ideje alatt 40 óra munkavállalás engedélyezett két hetente, ami átlagolást is jelenthet a tanulmányok idejére, azaz heti 20 órában is lehet dolgozni vagy egyik héten többet, másik héten kevesebbet alapon.
 • 2016 júliustól a tanuló vízum online intéződik.
 • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet tanuló vízumot.
 • Az orvosi vizsgálat nem kötelező, esetleges díja 30.000 Ft.
 • Tanuló vízummal, egy vízumon kísérő családtag vagy családtagok is utazhatnak.

AUSZTRÁLIA MUNKAVÁLLALÓI VÍZUM

A munkavállalói vízum lehetővé teszi, hogy ausztrál cég külföldi munkavállalókat alkalmazzon. Ez a vízum azonban csakis akkor igényelhető, ha a külföldi munkavállalót a fogadó ausztrál cég megszponzorálja.
A szponzoráláshoz rendelkezni kell megfelelő végzettséggel, valamint a munkakörnek megfelelő munkatapasztalattal; továbbá a szakmában való elhelyezkedéshez szükséges engedélyekkel. Ezen kívül szükséges a megfelelő szintű nemzetközi nyelvvizsgával leigazolt nyelvtudás is.
A munkavállalói vízumot 2 vagy 4 évre adják, a közeli családtagok számára a tanulás és munkavállalás engedélyezett, valamint az országból korlátlan ki- és beutazást biztosít.
A munkavállalói vízumon lévők és családjuk felelősek a teljes egeszségügyi ellátásuk költségeinek fedezésére. Kötelezően egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük a vízum teljes időszakára és ennek meglétét a vízumra jelentkezés előtt biztosítani kell.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!