Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

BENE KATA (17)

B. KATA, 17 ÉVES

 

WORTHING, ANGLIA – NYÁRI NYELBVTANFOLYAM

 

Újra itthon vagyok! Nagyon hálás vagyok, hogy Angliában tölthettem ezt a fantasztikus hónapot. Az első napon a családdal kicsit zavarban voltam, de ez természetes. Egyébként nem igazán foglalkoztak velem, adtak ételt ( borzasztó volt a reggeli..a vacsorák többnyire ízlettek)  és le voltunk tudva, mi diákok. Négyen voltunk elszállásolva náluk és külön felső szintünk  volt, tehát  vacsora után mondtak egy "see you later"-t és ezzel úgy éreztem, hogy mehetek el a helyemre , de az utolsó napjaimon csak azért is lent maradtam és próbáltam beszélgetni velük. (Ekkor már csak én tartózkodtam náluk, mint diák és talán ezért kedvesebbek voltak).  Aztán végül Deborah "meghívott" , hogy menjek jövőre is hozzájuk 3 hónapra , mert olyan kedves lakó voltam. :)  Mindent összevetve nem is baj, hogy nem törődtek a diákokkal. Legalább nőtt az önállóságom és kicsit "felnőtté" váltam ez idő alatt. 

 

Első napon az iskolában,  ugye volt egy teszt , amit biztosan elszúrhattam, mert betettek Pre-Intermediate csoportba. Először, mikor megláttam a mappámon fel sem fogtam, hogy ez nekem nem jó. Aztán lezajlott az első nyelvóra , ami elég is volt nekem abban a csoportban. Baktattam vissza elégedetlenül, térképpel a kezemben a főépületbe reklamálni. (Így utólag nagyon jó erre visszagondolni.. : D ) Ott a recepción beosztottak intermediate-be. Ezen a szinten eltöltöttem egy hetet, de ezzel sem voltam elégedett, mivel az alapvető nyelvtanokat tanulták és szóltam Chrisnek , reggeli tanáromnak, hogy véleménye szerint átmehetek-e upper-be és azt mondta , hogy nagyon tanácsolja . Tehát  Kata ismét meglátogatta a recepciót :) , ahol egyébként rendkívül kedvesen fogadtak minden alkalommal. További heteimet a felsőbb osztályban töltöttem. A legbénábbnak éreztem magam, de ez valahol vigaszt adott, legalább tapasztaltam fejlődést magamon. 
Nagyon jó barátságokat kötöttem, egy életre szólót is Brazíliából.  Körbejártam a környék nevezetességeit  és számomra a Stonehenge volt a legérdekesebb és gyönyörűbb. *.* 

 

Magyarul nagyon keveset beszéltem, csak akkor, mikor a családdal telefonáltam. Utolsó héten érkezett egy magyar lány Mosonmagyaróvárról. Megláttam a nevét a tanulók listáján és megkerestem .  Magyarul bemutatkoztunk és átváltottunk angolra aztán a továbbiakban nem találkoztunk. 

Nagymamám mondta, hogy  befizet jövőre is 3 hónapra, de anyukámnak nem tetszik az ötlet, ugyanis kishúgom belebetegedett, hogy nem voltam itthon ilyen hosszú ideig. Doktornő már laktózérzékenységre is gondolt olyan hasgörcsei voltak szegénynek. Aztán elérkezett július 28.  és megláttuk egymást a reptéren. Abban a pillanatban térdre rogytam és együtt zokogtunk. : ') Azóta nincs baja a tesómnak.

Köszönöm , hogy mindig segítőkész voltál és meggyőzted anyukámat az úttal kapcsolatban. És  hogy Worthing-et ajánlottad . Kitűnő választás volt számomra!! Nagyon hálás vagyok!

Minden jót!!!
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!