Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

FERENC - Bournemouth

M. Ferenc (18 éves)

A nyelviskolára a StudyTime irodán keresztül találtunk rá szüleimmel. A helyszín Bournemouth, Anglia déli részén található meglehetősen fiatal város, amit választottunk. Mivel csupán a 19.sz vége felé alapították meg, magában hordozza a nagymúltú történelem és műemlékek hiányát, amik sok másik városban fellelhetőek. Persze itt is a klasszikus Harry Potter filmekből ismert házak dominálnak de van néhány eltérő is.   Ennek ellenére sok esetben volt olyan érzésem, mintha nem is a Brit szigetek földjét taposnám, mivel az út mellett rengeteg pálmafa volt. Továbbá itt található Anglia legnagyobb homokos tengerpartja, amivel még a nagy rivális Brighton sem rendelkezik. A népesség 200 ezer fő felett van és ezt főleg péntek esténként meg is lehet érezni. Én a tengerparthoz közel, a nyelviskola közelében laktam. Egy kellemes park található a közelben, ahol sok diák az ebédjét szokta fogyasztani és rengeteg mókus futkározik. Az iskola nem szolgáltat ebédet, azonban a közelben rengeteg helyen beszerezhető készétel. Személyes véleményem szerint Bournemouth az a hely, ahol mindenki megtalálhatja a személyiségéhez való szórakozási formát, akár legyen az egyén egy kicsit visszahúzódóbb, akár egy igazi party őrült.

Az iskoláról:

A nyelviskola tantermei kellően nagyok és felszereltek. Mindegyikben megtalálható egy digitális tábla. Az első napon egy Cambridge nyelvvizsgából kiszedett feladatsort kellett megoldani és ez alapján történtek meg a csoportbeosztások. Én B2-es csoportba kerültem. Az órák reggel 9 órakor kezdődtek és 90 perces blokkokba voltak beosztva. Mind a 3 tanóra különbözött a másiktól, míg az első órán szinte csak nyelvtan volt, addig a második óra tartalmát az írás és olvasáskészség fejlesztése adta. Ezeken az órákon különböző feladatokat kelet végrehajtanunk, pl: egy BBC cikk elolvasása, majd rövid összefoglalása. A tanári kar rendkívül változatos összetételű volt de ez elmondható a diákokról is. Általánosságban elmondható, hogy az iskolában a 20-30 év közötti korosztály által van többségben de 16-éves kortól már lehetséges ott nyelvet tanulni. Rengeteg típusú diák képviselteti magát, sokan üzleti beállítottságúak de az ott létem alatt találkoztam brazil pilótával és még egy portugál misszionárius hölggyel is. Egyszóval számtalan érdekes személyiséggel volt alkalmam beszélgetni. Ezen felül délutánonként rengeteg szabadidős tevekénységre van lehetőség, amelyekre előre fel kell iratkozn. Van ami pénzbe kerül és van olyan is ami ingyenes. A diákok különböző sporttevékenységeken is részt vehetnek (foci, tollaslabda, futás, biliárd konditerem). Az én személyes kedvencem a conversation club volt, ahol a beszédkészségemet tudtam nagyban fejleszteni. Ezen felül a hétvégéken lehetőséget kapunk arra, hogy különböző kirándulásokon vegyünk részt. Ezeket a túrákat a nyelviskolával szerződésben lévő cég intézi. Be kell vallani, hogy igen borsos áruak ezek a kirándulások de minden ráköltött fontot megért! Igazi élmény volt.

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!