Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

S. Felícia - Malága, Spanyolország

S. Felícia (19 éves)

Kedves Tünde!

Köszönöm a lehetőséget, hogy általatok itt lehetek. Sajnos eddig nem volt időm írni, minden nap van valami. Csak azt veszem észre, hogy pörögnek a hetek és hogy már itt vagyok két hónapja. Most már kialakult minden, van miről írnom, nekem is bele kellett rázódnom mindenbe, hozzá kellett szoknom mindenhez. Most már az órarendem is fix.

Hatalmas szerelem ez a város, ez az ország, a nyelv, az emberek, a kultúra, minden. Eddig is szuper volt az időjárás, most aztán elindultunk a nyár felé elég rendesen. Napsütés, meleg - stabilan 20-25 fok környéke - elég egy póló vagy vékony pulóver napközben.

A spanyol egyetemi felkészítő kurzus teljesen személyre szabott és jelenleg ketten vagyunk: én és egy orosz lány, aki egyébként a szobatársam is. Ő pénzügy-számvitelt akar tanulni, teljesen más irány, mint az enyém. Nincsenek fix óráim, akkor tanulok, amikor szeretnék és amit szeretnék, nagyon szabad az egész és én pont ezt imádom. A két tárgyat magamnak tanulom itthon és/vagy a délutáni órákon, mert olyanok, mint a töri, hogy be kell magolni és kész, tanár sem kell hozzá, továbbá mindkettőt tanultam középsuliban. Ha gondom van, akkor kérdezek. Május 20-25. között lesz a két vizsga, aztán június 20 után kell beadni a jelentkezést az egyetemre.

Egyébként az órarendem jelenleg ilyen: hétfő 11:30-21:00; kedd 9:30-19:30; szerda 9:30-13:00, csütörtök 9:30-13:00, péntek 11:30-16:30 és egész végig egy tanárral vagyok, akit Anának hívnak (spanyol-angol-francia-olasz szakos tanár). Félórás, egyórás szüneteim vannak, a tanórák pedig 90 percesek. Az óráim többsége jelenleg most a spanyol nyelv C1-C2-es szinten most már, hogy csak két tárgyból kell vizsgáznom. Mivel tolmácsolás-fordítást szeretnék az egyetemen majd tanulni (spanyol alap, 1. idegen nyelv angol, 2. német és 3. olasz), ezért elkezdtünk készülni az első egyetemi tanévemre azzal, hogy mélységében átvettük a spanyol nyelvtant, morfológiától kezdve a mondatelemzésen át a szövegértésig, vagyis mondhatjuk, hogy a tematika megegyezik a magyar nyelvtannal, amelyet otthon tanulunk érettségire. Anyanyelviekkel is van órám szerencsére, így még többet tudok tanulni. A tanár-diák kapcsolat is nagyon személyes, nemcsak mentorod, hanem segítőd, barátod is egyben.

Egyébként a Residencia Universitaria Teatinos-on tanulok (www.rs-teatinos.com/en) aminek diákszállás része is van. Csodálatos hely, nagyon profi személyzettel, tantestülettel. Aki az egyetemi éveit tartalmasan akarja tölteni, élhető, élvezhető, diák környezetben, annak ez a mennyország. Épp ezért döntöttem úgy, hogy júniustól átköltözöm ide, miután véget ér a kurzusom. A 2019-es egész nyarat itt töltöm majd, illetve a tanévet is, azaz 2020 júniusig. Ezeket most intézem.

Munkát még nem találtam de nem is kerestem. Eddig úgy volt, hogy 5 tárgyból kell írásbeli felvételit írnom, hogy meglegyen pontom, aztán két hete kiderült, hogy elég csak kettő mert az érettségim kiváltja a kötelező hármat. Ez a kettő pedig a művészettörténet és művészeti alapismeretek. Így már a hétvégéim szabadok, nem kell tanulnom annyit. A múlt héten kezdtem el gondolkodni munkán. Eddig arra jutottam, hogy beállok a free walk guide csapatba itt Málagában hétvégente. Ebben az esetben én szabom meg a munkaidőm, nem fix és nem terhel le, tudom gyakorolni a spanyolt és az angolt is, tehát jó lenne. Jelenleg munka kapcsán itt tartok.

 

Malagát csakis ajánlani tudom mindenkinek, aki kedvet érez a spanyol nyelv és kultúra megismeréséhez, válassza ezt a várost!

Természetesen, ha a közeljövőben akadna diákotok, aki ide szeretne jönni spanyolt tanulni, akkor nyugodtan irányíthatjátok hozzám tapasztalatcserére, szívesen segítek.

Mégegyszer köszönök mindent és tartjuk a kapcsolatot a jövőben is.

Üdvözlettel

Felícia

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!