Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

IELTS nyelvvizsga

Az IELTS nyelvvizsgával bárhol a világon megállod a helyed. Készülj az IELTS nyelvvizsgára külföldön!

Az IELTS (International English Language Testing System) típusú nemzetközi nyelvvizsga elsősorban a Brit Nemzetközösségekhez tartozó államokban volt elfogadott, mára már az egész világon (ide értve az Egyesült Államokat is) elismertté vált. Az 1989-ben létrejött vizsgát először Ausztráliában, Új-Zélandon, Angliában és Kanadában ismerték csak el, ma már több ezer felsőoktatási intézményben és állami szervnél világszerte elfogadott.

Az IELTS típusú nyelvvizsgát évente több mint 1 millió ember teszi le 135 országban, azért, hogy angol nyelvtudását bizonyítsa. A vizsgát azok számára ajánljuk, akik külföldi intézménybe készülnek tanulni vagy dolgozni. Mostanra egyre több ország nemzeti nyelvvizsgarendszerével kompatibilis, így a magyar nyelvvizsgarendszer szintjein is pontosan megfeleltethetők az IELTS vizsgán elért eredmények, így különbözeti vizsga letétele nélkül is honosítható.

Az IELTS vizsgán az összes vizsgázó ugyanazon tesztet oldja meg, melynek összesített eredményét egy 1-9-ig terjedő skálán pontoznak. Az eredményben fél pontok is adhatóak.

AZ IELTS NYELVVIZSGA SZINTJEI

Az európai tanács és a magyar szervek általi szintezés

C2 = IELTS 7,5 – 9,0 pont
C1 = IELTS 6,5 – 7,0 pont
B2 = IELTS 5,0 – 6,0 pont
B1 = IELTS 3,5 – 4,5 pont
A2 = IELTS 3,0 pont

AZ IELTS NYELVVIZSGA RÉSZEI

Hallás utáni szövegértés (40 kérdés, 30 perc)
Beszéd (3 rész, kb.15 perc)
Olvasott szöveg értelmezése (40 kérdés, 60 perc)
Írás készség (2 feladat, 60 perc)

A JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES

IELTS jelentkezési lap
2 db igazolványkép
Személyi igazolvány vagy útlevél
Korábbi IELTS bizonyítvány, ha van

IELTS – GENERAL VAGY ACADEMIC?

Az IELTS vizsgán belül két modul választható, amelyekben a beszédkészséget és a hallás utáni szövegértést mérő feladatok megegyeznek, ám az írott szöveg értését és az íráskészséget mérő feladatok különböznek. A vizsga előtt mindenképp ellenőrizze, hogy Önnek melyik modul teljesítésére van szüksége, és az adott modulon belül hány pontot kell elérnie. Academic modul – elsősorban a felsőoktatási intézmények kérik (Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada és újabban az Egyesült Államok is) General modul – középiskolai vagy kiegészítő, szakképzés jellegű tanulmányokhoz, valamint munkavállaláshoz és letelepedéshez


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest Bartók Béla út 86. Mfsz/2.

Tel: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!