Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

VIKTOR - TORONTO

Viktor (27 éves)

 

Viktor 2018. januárban kezdte meg 2 éves szakképzését, "Computer Programming" szakirányon Torontoban, és lassan az első tanév befejeztével, így nyilatkozik:

 

"Teljesen más élmény felsőoktatási intézménybe járni Kanadában, mint otthon. A legfőbb két lényegi különbség szerintem:

1. Maga a tanítás, tanár és diák kapcsolat

A tanárok sokkal közelebb állnak a diákokhoz. Nincs az a rideg, távolságtartó, alá-felérendelt kapcsolat professzor és diák között, mint amit én Magyarországon tapasztaltam. Éppen ezért az órák jó hangulatban telnek, inkább beszélgetések, mint egyirányú információáramlás. Kérik, sőt valahol elvárják, hogy a diákok adjanak visszajelzést a tanárok teljesítményéről, ezért mindent meg is tesznek, hogy a tudástranszfer élvezetesen történjen. Ez az ami nekem a tudás átadást, kvázi a tanítást illetően nagyon tetszett.

 

2. Számonkérés, vizsgák

Az értékelés sokkal össztetetteb, nem egyetlen, élet és halál felett döntő vizsgán múlik, hogy valaki teljesíti a kurzust vagy sem. A rendszeres tanulásra és ismétlésre helyezik a hangsúlyt, ezért sok az évközbeni kvíz, teszt, beadandó dolgozat, projektmunka és ezek eredménye mind-mind részét képezik a szemesztert záró értékelésnek. Így ha valaki év közben jól teljesít, nincs akkora nyomás rajta a szemeszter végi vizsgán. Az egész rendszer arra ösztönöz, hogy nézz utána, olvasd el, értelmezd és utána projektmunka vagy beadandó formájában számolj be a tudásodról. 

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!