Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

MUNKAVÁLLALÁS ÍRORSZÁGBAN

Írország

 MUNKAVÁLLALÁS

EU állampolgárok szabadon vállalhatnak munkát és telepedhetnek le Írországban. Tartózkodási engedélyre azonban szüksége van minden EU-s állampolgárnak, kivételt ez alól csak a brit állampolgárok élveznek. Az írországi munkavállaláshoz a magyar munkavállalóknak nem kell munkavállalási engedély. Munkaügyi szervezetnél bejelentési, regisztrációs kötelezettség nincsen. Írországba beutazni és ott tartózkodni tartózkodási engedély nélkül 3 hónapig lehet. A beutazáshoz vízum nem szükséges. 3 hónap letelte után tartózkodási engedélyt a helyi rendőrségen kell igényelni.

TÁRSADALOM BIZTOSÍTÁS

Amennyiben valaki Írországban él, azaz szokásos tartózkodási helye Írország, meghatározott ingyenes egészségügyi ellátásokra jogosult. Azok a magyar állampolgárok, akik ír lakosnak tekinthetők – azaz minimum 1 évig szándékozik Írországban tartózkodni - , jogosultak ingyenes vagy támogatott egészségügyi ellátásra (Category 1 vagy Category 2). Az egészségügyi ellátások igénybevétele kártyával történik (Medical Card), amelyet a helyi egészségügyi bizottságoknál lehet igényelni.

ADÓZÁS

Írországban az úgynevezett PAYE – Pay As You Earn, azaz keresethez igazodó adófizetési rendszer működik. Az adót a munkáltató vonja le a fizetésből. A munka megkezdése előtt a munkáltatónak át kell adni a PPS számot. Bővebb információ ezen az oldalon található.


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!