Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

HASZNOS INFORMÁCIÓK KANADÁRÓL

Kanada

KANADAI BEUTAZÁSI SZABÁLYOK

Magyarország állampolgárai ideiglenes tartózkodásra jogosító (turista) vízum nélkül utazhatnak Kanadába és legfeljebb 6 hónapig, maradhatnak vízummentesen.

NYELV

Hivatalos nyelv az amerikai angol és francia.

PÉNZ

Hivatalos fizetőeszköz a kanadai dollár. 1 CAD = 100 Cent. Papírpénz 5, 10 ,20 , 50 és 100-as színes címletű. Érmék: 5, 10, 25 és 50 cent, valamint 1 (Loonie) és 2 ( Toonie) dollár.

IDŐJÁRÁS

Kanada déli részének, azaz a lakott területek, időjárása hasonló Magyarországéhoz, csak valamelyest szélsőségesebb. Nyáron az átlagos hőmérséklet +30 fok, míg télen -15 fok körül van. Azonban két lényeges befolyásoló tényezővel kell számolni: nyáron a "humidity" faktor (a hatalmas tavak okozta magas páratartalom) miatt a +30 fok néha +40 foknak érződik és télen a "windchill" faktor (nagyon erős, hideg szél okozta érzés) miatt a valós hőmérséklet sokszor 10 fokkal hidegebbnek érződik.

ÁRAM

Az itthonról vitt műszaki berendezések közül az működik, amely rendelkezik tápegységgel (100 V – 220 V), de átalakító szükséges a használatukhoz, mert a konnektor bemenete más, mint az itthon megszokott. Átalakító már itthon is beszerezhető, de a kanadai műszaki boltokban is megvásárolható.

KÖZLEKEDÉS

Az úthálózat jó. A közlekedésben a jobboldali "Keep right" szabály érvényes. A busz és vonat hálózat jó, kényelmes és légkondicionált. Az országban token rendszer működik, tehát a jegyvásárlás során egy műanyag érmét kapnak az utazók, melyet az egyes közlekedési eszközökön kihelyezett gyűjtőkbe bedobva tudnak érvényesíteni.

REPÜLÉS FAPADOSSAL

A nagy távolságok miatt a legnépszerűbb utazási forma a repülés, főleg a fapados járatokkal. Pl. www.jetsgo.net A foglalásokhoz azonban hitelkártya szükséges és ha jó áron akarunk repülni, nem árt naponta figyelni a netet. Másik megoldás ha keresünk egy utazási irodát.

BUSZON

Ha nincs bérletünk gondoskodjunk előre, hogy elegendő aprópénzünk legyen. A sofőr nem vált pénzt.

LAKÁSBÉRLÉS

A szerződéseket általában min 6 hónapra kötik, és a lakások nagy részét általában bútorozatlanul lehet kibérelni. Na de nem gond, mert az úgynevezett Garage Sale-ken fillérekért berendezhetjük. Másik lehetőség, hogy keresünk egy un. "shared accomodation" lehetőséget, ahol a sajat hálószoba mellett a lakás többi része közös.

BIZTOSÍTÁS

Magasak a higiéniai előírások, a kórházak jól felszereltek. A tanulóvízumhoz tartozó StudentGuard biztosítás a sürgősségi ellátást fedezi. www.studentguard.com

DOHÁNYZÁS

Az egész ország területén tilos a dohányzás!

SZÓRAKOZÁS

A nagyvárosoknak ugyanolyan sok szórakozási lehetősége van, mint itthon. Nyár folyamán kedveltek a tóparti szórakozóhelyek, télen pedig a belvárosi Night Clubbok. Torontoban érdemes a latin negyedeket meglátogatni a nyár folyamán! Az utcabálok 11 óra után, a pub-ok is korábban zárnak, mint itthon tehát szórakozni érdemes korábban elindulni. Az utcákon és egyéb közterületeken tilos szeszes italt fogyasztani üvegből.

LIQUOR STORE, BEER STORE

Csak itt vásárolható alkohol.

TTC

Toronto tömegközlekedés( Toronto Transit Commision ) SUBWAY, STREETCAR Metro, Villamos

MYPLE SYRUP

Az eredeti és híresen finom, juharlevél szirup, amit süteményekbe és palacsintára tesznek. Nagyon finom, meg kell kóstolnod!

DIVERSITY

A hatalmas vallási és nemzetiségi sokszínűség miatt Torontoban megismerkedhetünk a világ összes főbb kultúrájával.

AMERICAN ENGLISH

Kanadában hozzá kell szokni az amerikai kiejtéshez és kifejezésekhez, továbbá a sokféle akcentushoz. Ha valaki Kanadában tanul angolul annak később semmilyen akcentus nem okozhat gondot.
 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!