Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

NÉMETORSZÁG ORSZÁGVARÁZS

Németország

Hivatalos nevén Németországi Szövetségi Köztársaság, tizenhat tartományra tagolódik. Ezek közül tizenhárom szövetségi állam és három pedig város. Független ország, vezető ipari állam Európa északi-középső részén, melynek lakossága meghaladja a 82 milliót
Kilenc országgal határos: északon Dániával, keleten Csehországgal és Lengyelországgal, délen Svájccal és Ausztriával, nyugaton pedig Franciaországgal, és a Benelux országokkal. Ezen kívül, északon két tenger is mossa partjait, az Északi- és Balti tenger. Éghajlata túlnyomóan nedves, kontinentális jellegű. Az ország három nagy földrajzi tájegysége az Észak német-alföld, a Német-középhegység és az Alpok az Előalpokkal.

NÉMETORSZÁG TÖRTÉNELME

Németország Európa egyik leg sokszínűbb országa, amely többek között viharos és változatos múltjának köszönhető. A német történelem első meghatározó időszaka a Habsburgok uralkodására tehető. Rendkívül sokszínű és eseménydús időszak volt ez, miután Németország vezető hatalommá vált Európában. A következő meghatározó esemény az ország történelmében az első- és második világháború volt, melyekben kiemelkedő szerepet töltött be Németország, annak ellenére, hogy mindkét háborúból vesztesként került ki. A második világháború után, 1961-től az ország kettébomlott, így létrejött Kelet (NDK)- és Nyugat- (NSZK) Németország. Ennek a különállásnak a jelképe volt a berlini fal, melyet 1989-ban bontottak le. 1990. október 3.-án pedig megszületett a Német Szövetségi Köztársaság. Az ország tehát 1990 óta köztársaság, hivatalos nyelve a német. Az Európai Unió egyik alapító tagja, így hivatalos pénzneme 2002 óta az euró.

MIÉRT VONZÓ ÚTICÉL NÉMETORSZÁG?

Mert vonzó a német életstílus.

Mert tiszta az ország és környezettudatosan élnek.

Mert a német autók és a német foci világhírű.

Mert jók a bajor sörök és az Oktoberfest kihagyhatatlan.

Mert Bajorország az egyik legszebb túrista paradicsom.

Mert kedvezőek a tanulmányi programok díjai.

BAJORORSZÁG – A LEGISMERTEBB TARTOMÁNY

Nemcsak a pihenés, hanem az aktív kikapcsolódás miatt népszerű tartomány, ahol a bajor hagyomány és a vendégszeretet a legjellemzőbb. Kék égbolt, kristálytiszta tavak, erdők és hóval borított óriási hegycsúcsok. Nyaranta a túrázok kedvelt paradicsoma, télen pedig Európa egyik legjobb síparadicsoma. Középkori városkák mellett a tartomány legismertebb városa München.

NEMZETI PARKOK

Németországban a középkorra visszanyúló fejedelmi vadaskertekkel kezdődött a természeti területek óvása. Mára a különböző jogi helyzetű természetvédelmi területek bonyolult rendszere alakult ki.
 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!