Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

TOEFL nyelvvizsga

A TOEFL az angol, mint idegen nyelv’ elnevezésű nyelvvizsga a jelöltek angol nyelvi készségeit értékeli.

A TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ’az angol, mint idegen nyelv’ elnevezésű nyelvvizsga a jelöltek angol nyelvi készségeit értékeli. Elsősorban az észak-amerikai (USA és Kanada) oktatási intézményekben történő továbbtanuláshoz, ösztöndíjakhoz elengedhetetlen a megfelelő szintű angol nyelvtudás ismerete, ezért az amerikai egyetemek és főiskolák a nem anyanyelvű felvételizőktől a TOEFL vizsgát jelölik meg felvételi követelményként. A TOEFL vizsga az Educational Testing Service (ETS) védjegye és világszerte letehető. 1964-es bevezetése óta eddig 23 millióan tették le.

2005-ös bevezetés óta a TOEFL iBT (Internet-Based test) internet alapú TOEFL tesztet, fokozatosan felváltotta a TOEFL CBT-t (computer based test), a számítógép alapú és PBT (paper based test) a papír alapú tesztet, bár ez utóbbi még bizonyos területeken használatos.

A 4 órás írásbeli vizsga során olyan feleletválasztásos tesztet kell kitölteni, amely az amerikai angol nyelv hallás utáni megértését, a nyelvtani szerkezetek és kifejezések helyes felismerését, a szókincs nagyságát és az összefüggő szöveg értelmezésében való jártasságot méri. A kor szellemének megfelelően a vizsga számítógépen folyik. Az iBT összpontszáma 120, készségenként 30.

MAGYARORSZÁGON A VIZSGA A KÖVETKEZŐKÉPP HONOSÍTHATÓ

C1 = TOEFL 83 – 120 - Felsőfok
B2 = TOEFL 66 – 82 - Középfok
B1 = TOEFL 47 – 65 - Alapfok

A TOEFL VIZSGA 4 KÜLÖNBÖZŐ FELADATRÉSZBŐL ÁLL

Hallás utáni szövegértés
Beszéd (2 önálló,4 irányított szöveghez kapcsolódó kommunikáció, külön
nehézsége, hogy maximum 1 perces felkészülési időkkel kell számolni)
Olvasott szöveghez kapcsolódó kérdéssor (700 szó, 12-14 kérdés)
Írás készség (véleménykifejtés 30 perc alatt)

TOEFL NYELVVIZSGA MAGYARORSZÁGON

A TOEFL nyelvvizsga az észak-amerikai felsőfokú intézményekben való továbbtanuláshoz szükséges nemzetközi minősítő vizsgák egyike, de Európában és a világ más tájain is elfogadott, így eredménye Magyarországon is honosítható. Az elért pontszámtól függően közép- vagy felsőfokú államilag elismert nyelvvizsgaként. Honosítással kapcsolatos tudnivalók a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központon keresztül.


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest Bartók Béla út 86. Mfsz/2.

Tel: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!