Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

ÚJ-ZÉLAND VÍZUMÜGYINTÉZÉS

Az Új-Zélandra készülő magyar állampolgárok figyelmét felhívjuk, hogy az országban nincs hivatalos magyar külképviselet, csakis tiszteletbeli konzulátus működik Auckland-ben és Wellington-ban.

ÚJ-ZÉLANDI TURISTA VÍZUM

Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességi megállapodás értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok látogatás, turizmus vagy rövidtávú nyelvtanfolyam esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak Új-Zéland területén. Ebben az esetben vízummentesen lehet Új-Zélandra belépni.

A vízummentesség nem jelent azonban automatikus belépést. A bevándorlási tiszt minden esetben vizsgálja, hogy eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről vagy megtagadásáról. Már a tranzit reptéren is sor kerülhet vizsgálatra a bevándorlási hatóság közreműködésével, melynek alapján az új-zélandi továbbutazást is megtagadhatják.

Érvényes új-zélandi turista vízum nélkül az alacsony óraszámban kínált új-zélandi angol nyelvtanfolyamokhoz minden héten lehet csatlakozni, foglalás kedvezményes árakon több helyszínre, irodánkon keresztül intézhető.

ÚJ-ZÉLANDI TANULÓ VÍZUM

Azok, akik tanulás céljából utaznak az országba és 14 hetet meghaladó tanulmányokat emelt óraszámban folytatnak, tanuló vízumot kell igényelni a helyi új-zélandi nagykövetségen keresztül. Az új-zélandi tanuló vízum alapfeltétele, hogy a vízumra jelentkező iskolai jelentkezését a fogadó intézmény megfelelően visszaigazolta. Az érvényes tanuló vízummal rendelkezők legfeljebb 10-15 nappal a tanulmányi program kezdete előtt léphetnek csak be az országba.

ÚJ-ZÉLANDI TANULÓ VÍZUMMAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

A vízum elbírálási ideje:
4-5 hét

A vízum díj:
174 GBP
Az ügyintézési díjakat az új-zélandi kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja! A vízumokkal kapcsolatos aktuális információk a Új-Zélandi Bevándorlási hivatal honlapján angol nyelven is bármikor megtekinthetők.

  • A tanuló vízum feltétele, hogy a jelentkező a fogadó intézménybe felvételt nyert és ezt az iskola hivatalosan visszaigazolta.

  • Regisztrált intézmény tanulói heti 20 órában munkát vállalhatnak.

  • Érvényes útlevél, mely érvényessége minimum 3 hónap a tervezett visszautazás után.

  • Megfelelő anyagi fedezet leigazolása a tanulmányok idejére.

  • A vízum kérelmet angol nyelven szükséges kitölteni.

  • Biztosítás kötelező.

  • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet amerikai tanuló vízumot.

MUNKAVÁLLALÁS ÚJ-ZÉLANDON

Az új-zélandi munkavállalás heti 20 órában engedélyezett:

  • Minimum 14 hetet meghaladó angol nyelvtanfolyamon vesz részt és az iskola a kormány által is hivatalosan regisztrált.

  • Minimum 2 éves szakképzés keretében tanul.

  • Új-Zélandi hiányszakmát tanul 2 éves képzés keretében.

Az új-zélandi munkavállalás heti 40 órában engedélyezett:

  • Mesterképzés keretében tanul.

  • Phd hallgatóként tanul valamelyik új-zélandi egyetemen.

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1114 Budapest, Bartók Béla u. 61. I em/9.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!