Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak

Miben segít a StudyTime?

A StudyTime 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy oktatási szakértőkkel együttműködve alakítson ki hatékony külföldi tanulási terveket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy egy idegen nyelvi környezetben eltöltött időszak rendkívül hasznos lehet minden magyar fiatal számára.

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

 

Ny. Anita - Vancouver, Kanada

Ny. Anita (27 éves)

 

Sziasztok!

Nyári Anita vagyok és Vancouverből írom a beszámolót. 2019 márciusába, közel 7 hónapja érkeztem Kanadába tanulni. Az ILAC International College vancouveri kampuszán a "Service Excellence for Business" kurzuson veszek részt. Ez egy 48 hetes program, ami 24 hét tanulás után, 24 hét fizetett gyakorlati lehetőséget biztosít a tanulók számára.  Én most jutottam el a munkaprogram részhez és a jó dolog, hogy a munkahelyet saját magunk is kiválaszthatjuk vagy kérhetjük az iskolán keresztül a kiszervezést.

Nekem már ezen a héten kezdődik a munkagyakorlati időszak, véget ért a tanulás. Amikor a StudyTime irodában januárba mérlegeltük, hogy hogyan is tudnék kint lenni 1 évet Kanadában, úgy hogy tanulom az angolt és mellette dolgozok, nagyon jól döntöttem, hogy ezt a programot választottam. Nemcsak nyelvtudásom fejlődött, hanem legálisan a tanulás mellett munkát is tudtam vállalni, így az itteni béremből fent tudtam magam tartani, van folyamatos bevételem. Nekem ez volt az egyik legfontosabb szempont a döntésnél, hogy tudok-e dolgozni a kintlét alatt. És akkor Tünde mutatta ezt a programot, én pedig mondtam, hogy nekem ez így tetszik, vágjunk bele!

A tanfolyam megkezdéséhez egy középfokú nyelvtudás kellett mert ez nem nyelviskola, hanem szaktanfolyam már. A tanórák 10-15 fős csoportokban zajlottak, az órák érdekesek és interaktívak voltak, rengeteg prezentációt kellett csinálnunk. Hat hetente pedig angol szint felmérőt is írtunk, és az eredményekből lehetett látni, hogyan fejlődik nyelvtudásunk. Egyik kedvenc projektem az volt, amikor meg kellett rendeznünk egy Hawaii tematikájú iskolai partit az egész kampusz részére, és én vezethettem a programszervező csapatot! Szuper élmény volt és nem mellesleg még az önéletrajzban is jól mutat! Sőt, az iskola 2020-as prospektusának 10. oldalán is bemutatnak, amire szintén nagyon büszke vagyok.

 

Egy kicsit a munkavállalásról is. Az iskola mellett szinte mindenki dolgozik részmunkaidőben. Itt Vancouverben nem nehéz egyáltalán munkát találni. Amit észrevettem, hogy itt tényleg a személyiség és a képességek számítanak, nem pedig az, hogy mennyi munkatapasztalatunk van egy adott pozícióban. Mivel Vancouver egyre népszerűbb a turisták és nemzetközi diákok körében, főleg turizmus és vendéglátás területén nagy a kereslet a részmunkaidős pozíciókra is. Én az iskola kezdéstől számítva, két héten belül már el is helyezkedtem a vendéglátás területén.

 

Jelenleg két cégnél is dolgozom. A banquet osztályon a Marriott Hotel láncolat egyik belvárosi hoteljében, illetve 3 hónapja Tour Guide-ként a Discover Canada Tours utazási irodánál. Nem is kívánhatnék ennél jobb munkalehetőséget. Hétköznapokon értékes, új tudást szereztem az iskolában, hétvégente pedig nemzetközi csopotokat viszek buszos túrákra és így Kanada legszebb turista helyszíneire jutok el 27 évesen. 

 

Összegzésként, annyit írnék. hogy eddig nagyon élvezem az itteni életet. Vancouver csodálatos hely és tényleg a világ egyik legélhetőbb városa. Itt minden megtalálható egy helyen - magas hegyek, csodás óceánpartok, nagyvárosi élet, nemzetközi környezet. Szabadidőmben imádok túrázni és új helyekre utazni. A Rocky Mountains gleccsertavai teljesen lenyűgöztek, onnan rengeteg képem is van már. 

 

Hálásan köszönöm Edinának, Tündének és a StudyTime egész csapatának ezt a lehetőséget és a professzionális vízumügyintézést. 

A StudyTime iroda mellett én is ajánlom ezt a programot annak, aki

* szeretne több tudást és külföldi munkatapasztalatot szerezni ügyfélszolgálat, turizmus, rendezvényszervezés vagy vendéglátás területen

* szeretné magasabb szintre fejleszteni az angol tudását és kapcsolatokat építeni

* vágyik egy új kalandra, új országban kipróbálná magát

* szeret természetközelben lenni, illetve szabadidős tevékenységeket végezni, illetve mindazoknak, akik szeretnének új kultúrákat megismerni és nemzetközi barátságokat kötni.

 

Én ismételten köszönök mindent és remélem sok-sok magyar fiatallal fogok még itt találkozni. 

Üdvözlettel, Anita


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!