Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

NYELVTANULÁS AUSZTRÁLIÁBAN

Válasszon várost:

MEGNÉZ

​Ausztráliában évente több mint 200 000 ezer külföldi diák tanul és dolgozik az Overseas Student Program keretein belül, így az elmúlt években az ország a külföldön nyelvet tanulni szándékozók és kiegészítő jellegű szakmai kurzusra jelentkezők kedvelt célpontjává vált.

TANULÁS AUSZTRÁLIÁBAN

Ausztráliában az oktatás általában olcsóbb, mint Amerikában, a megélhetési költségek pedig alacsonyabbak, mint Angliában. E mellett az országnak rengeteg tapasztalata van a tengeren túli diákok oktatásában, igen előkelő helyen szerepelnek oktatási intézményei a világranglistán, és az erre specializálódott iskolák a kurzusok széles választékát kínálják.
Ausztrália a világ legtoleránsabb országai közé tartozik, így nem okoz különösebb nehézséget, külföldi diákként ott élni és dolgozni. Mert tanulóként heti 20 órás munkavállalás engedélyezett,amely lehetővé teszi számodra, hogy ottani megélhetési költségeidet előteremtsd.
Ausztrália a világjárók egyik kedvelt célpontja, és lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően olyan helyekre juthatsz el, melyeket egyébként csak a tévében vagy utazási magazinokban láthatsz.

AZ AUSZTRÁL OKTATÁSI RENDSZER

Az ausztrál kormány oktatási törekvései arra irányulnak, hogy ne csak ausztrál állampolgárok tanulhassanak az országban, hanem nemzetközi diákok is. Így bárki, aki az OSP ( Overseas Student Program ) keretein belül akar Ausztráliában különböző tanulmányokat folytatni tanulóvízumra van szüksége.
Ahhoz azonban, hogy tanulóvízumot, azaz népszerűbb nevén Student visát kapjunk, a kiválasztott intézménynek az ausztrál kormány által regisztrálva kell lennie, azaz CRICOS számmal kell rendelkeznie.
Az oktatás azonban, mint minden más országban, a kormány által szigorúan felügyelt szektor,ezért a "College" és "Institute" típusú intézményeknek nemcsak regisztráltnak kell lenniük, hanem szigorúan meg kell felelniük a kormány által megszabott előírásoknak is. Ezek az intézkedések először talán túl szigorúnak tűnnek, de elsősorban azok érdekeit védik, akik a magánszemélyek által vezetett nyelviskolákban, "Business School" vagy "College" típusú iskolákat választják a tanulmányok helyszínéül.
National ELT Accreditation Scheme (NEAS) az egyik minőségbiztosító intézet, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy garantálja Ausztrália jó hírnevét a nyelvoktatás magas színvonalát illetően és így minél több külföldi diákot csábítson az országba nyelvet tanulni. Így ha a diákok olyan intézményt választanak, amely viseli a NEAS Australia vagy az EA jeleket, biztosak lehetnek az oktatás színvonalában.
A NEAS nemcsak egyszeri alkalommal minősít, hanem gyakran végez iskolalátogatásokat is, melyek alkalmával maguk bizonyosodnak meg a garantált oktatási standarekről:

 • Kis csoportos oktatás
 • Magasan képzett tanárok
 • Modern tanítási módszerek, modern felszereltség
 • Ellenőrzött családok
 • Szintfelmérés, orientáció az első napon
 • Szervezett diákprogramok

Ha a nyelviskola azonban tagja az English Australia (EA) szervezetnek is, akkor a minőséget szinte duplán garantáljak, hiszen itt más szempontok alapján kell megfelelni a minőségi oktatásnak.

 • Szigorú minőség ellenőrzés
 • Követni kell az oktatáspolitikai előírásokat
 • Tandíj visszafizetési garanciák a diákok felé
 • Akkreditáció és rendszeres ellenőrzések vállalása
 • Kizárolag képzett tanárok foglalkoztatása
 • Modern és jól felszerelt környezet
 • Bizonyítványok kiállítása a kurzus elvégzése után

Szakmai képzéseket, továbbképzéseket, vagy kiegészítő jellegű üzleti tanulmányokat az állami szakképző intézmények (Training and Further Education vagy TAFE ) mellett, államilag engedélyezett és regisztrált magániskolákban is lehet folytatni. A kurzus hosszától és intenzitásától függően ún. Certificate I, Certificate IV vagy Diploma, Advanced Diploma elnevezésű képzettséget szerezhetők az ottani oktatási szabályzatoknak megfelelően.

Végzettség Időtartam
Certificate I 2-3 hónap
Certifciate II 4-5 hónap
Certificate III 5-6 hónap körül
Certificate IV 6-7 hónap körül
Diploma 6-7 hónap körül
Advanced Diploma 6-7 hónap körül

Ausztrália oktatási rendszere világviszonylatban is elismert minőséggel bír. Ennek záloga az ausztrál kormány által létrehozott, AQF is, ami szintén rendszeresen ellenőrzi és előírja a különféle oktatási formák színvonalát. Az AQF, (www.aqf.edu.au ) Australian Qualifications Framework azonban nemzetközileg és országszerte is 13 szinten szerezhető végzettséget ismer el. Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy ezekben az intézményekben szerzett végzettségek, NEM minősülnek államilag elismert felsőfokú végzettségeknek sehol a világon, viszont egyik nagy előnye ezen nemzetközileg elismert képzéseknek, hogy az iskolák egyre inkább egy-egy egyetemmel is kapcsolatban vannak, így egyetemi kurzusra lehet átlépni a szakmai képzés elvégzése után, annak valamilyen beszámolásával.
Hogy milyen tantárgyakat ismernek el az egyetemen, az mindig az intézmények közötti megállapodástól függ. Éppen ezért az ausztrál College-ok jó választásnak tűnnek azoknak, akik a későbbiekben egyetemi tanulmányokat is szeretnének folytatni az országban.
Az ausztrál felsőoktatás világszínvonalú és az ott szerzett diplomák világszerte elismertek.Évente több mint 200.000 külföldi diák választja Ausztráliát tanulása színhelyéül. A tananyagok a korral haladnak és a gyakorlati ismereteket eredményesen használják fel. Az oktatás moduláris és az egymásra építhető részekből össze lehet rakni egy nemzetközileg elfogadott tanulmányi hátteret.
Ahhoz azonban, hogy melyik egyetem kurzusát válasszuk, milyen áron tanuljunk, legjobb ha megtekintjük az ausztrál egyetemek (www.australian-universities.com) listáját és árait.
Sajnos, Magyarország és Ausztrália között jelenleg 2017-ben sincs államközi megállapodás ösztöndíjakra vonatkozólag, így az egyetemi kurzusválasztásnál az egyetem honlapján az International Students megjegyzésnél kell keresni a megfelelő információt.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!