Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

NYELVTANULÁS SPANYOLORSZÁBAN

Válasszon várost:

MEGNÉZ

AZ ANGOL HASZNOS, A SPANYOL SZÉP

A spanyol nyelv az újlatin nyelvek nyugati csoportjába tartozik. Őse az ókori Római Birodalom Hispánia tartományában beszélt latin nyelv. Az európai nyelvek közül az angol nyelvvel áll a legnagyobb versenyben a világon. Beszélőinek száma, mára már eléri a 417 milliót világszerte. 

A legfrissebb kutatások szerint, a spanyol ajkúak számának rohamos növekedése miatt már 2050-re maga mögött hagyhatja, és megelőzheti az angol ajkúak számát. Spanyolország 45 milliós lakosságából, 7,5 millió katalán, 2,5 millió galíciai és 700 ezer baszk anyanyelvű lakos kivételével a többiek anyanyelvként beszélik a spanyol (kasztíliai) nyelvet. Az Egyesült Államokban mintegy 20 millióra becsülik a spanyol ajkúak számát, de ennél feltehetően sokkal többen vannak. A spanyol az angollal együtt a XXI. századra ismételten világnyelvé nőtte ki magát. A spanyol ajkúak száma és annak az Európai Unióban betöltött szerepe, pedig növekvőben van.

Különböző felmérések szerint, a fiatalok a spanyol nyelvet tartják a legszebb és leghangzatosabb nyelvnek az idegen nyelvek között. Hasznossági szempontból egyértelműen az angol vezet a nyelvpiacon, és a nyelvtanulók mintegy 90%-a választja az angol nyelvet így első helyre. Teljesen más rangsor alakult ki viszont a nyelvi szépség tekintetében. Itt egyértelműen a latin nyelvek vezetnek a népszerűségi listán, sőt a latin nyelveken belül is a spanyol nyelv örvend a legnagyobb népszerűségnek.

A spanyolok törekvései is arra irányulnak, hogy a spanyol nyelv iránt érdeklődőket országukba csábítsák tanulni. Számtalan nyelviskolát indítottak az utóbbi évtizedekben, felismerve a spanyol, mint világnyelv tanulásatanítása által nyújtott lehetőségeket.

Spanyolország így az egyik olyan célpontjává vált a nyelvtanulási turizmusnak, amelyet a világ minden részéről érkező, 14-99 éves korú "diákok" igénybe vehetnek. A rengeteg egymással rivalizáló, vegyesen is összekombinálható kurzusokat kínáló nyelviskolák közül azonban nehéz kiválasztani a megbízható, legjobb szolgáltatást kínáló intézményeket. Mivel a nyelvoktatás nem a kormány által felügyelt szektor Spanyolországban, ezért ajánlott körültekintően iskolát választani.ceverantes logo

Az Instituto Cervantes az egyik olyan minőségbiztosító intézet, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy garantálja Spanyolország jó hírnevét a nyelvoktatás magas színvonalát illetően és minél több külföldi diákot csábítson az országba nyelvet tanulni. Így ha a diákok olyan intézményt választanak, amely viseli e jelzést, biztosak lehetnek az oktatás színvonalában.
AZ INSTITUTO CERVANTES NEM CSAK EGYSZERI ALKALOMMAL MINŐSÍT, HANEM GYAKRAN VÉGEZ ISKOLALÁTOGATÁSOKAT IS, MELYEK ALKALMÁVAL MAGUK BIZONYOSODNAK MEG A GARANTÁLT OKTATÁSI STANDARDOKRÓL

Kis csoportos oktatás
Magasan képzett nyelvtanárok
Modern tanítási módszerek
Orientáció az első napon
Szervezett diákprogramok
A spanyol tanfolyamokhoz hetente lehet csatlakozni, első nap egy szintfelmérő tesztet kell írni, ami alapján majd beosztanak egy csoportba. A teljesen kezdők minden hónap első hétfőjén indulnak általában. Magad választod meg a kurzus hosszát (2-52 hét), és a heti óraszámot.

Az iskola kiválasztásánál vedd igénybe a StudyTime spanyol referensének segítségét és véleményét: edina.kotel@studytime.hu

Amennyiben spanyol nyelvtanulás céljából indulsz Spanyolországba, néhány dologban mindenképpen érdemes tájékozódni, ahhoz hogy számodra a legmegfelelőbb oktatási intézményt és tanfolyamot találd meg.

MINŐSÉG

Használható nyelvtudást csakis szakképzett oktatóktól szerezhetsz, ezért olyan nyelviskolát keress, ahol módszertanilag is képzett tanárok oktatnak. A nyelviskola kiválasztásánál érdemes még azt is megvizsgálni, hogy milyen alternatív segítséget tudnak biztosítani a nyelvoktatás terén. Pl. folyamatosan frissülő, jól felszerelt iskolai könyvtár, ahol sokféle tananyag áll rendelkezésre. Ezek a rövidtávú nyelvtanulási szándék esetén nagyon fontos. A kiváló minőséget képviselő iskoláinkat az iskolaválasztás menüpontban külön jeleztük.

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest Bartók Béla út 86. Mfsz/2.

Tel: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!