Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

VÍZUM ÜGYINTÉZÉS

AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, KANADA

Ausztrália

Turista vízum

Amennyiben turistaként, pihenés céljából vagy barátok látogatása okán utazik az országba, vagy éppen egy szervezett úton vesz részt és a kinttartózkodás ideje nem haladja meg a 3 hónapot, akkor turista vízumot vagy úgynevezett eVisitort kell igényelnie. A kiállított vízum 1 évig érvényes és általánosságban többszöri belépést engedélyez. További kapcsolat: info@studytime.hu

Tanuló vízum

Amennyiben Ausztráliában 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízumot életkortól függetlenül bárki megigényelheti és tanulhat az országban. Tanuló vízummal általában angol nyelvet, 1-2 éves üzleti képzéseket, valamint egyetemi szintű tanulmányokat lehet végezni. A tanulmányok ideje alatt heti 20 órás munkavállalás diákoknak engedélyezett. További kérdéseivel keresse ausztrál referensünket Kötél Edinát, edina.kotel@studytime.hu címen.

Work and holiday vízum

2017. január 1-től évente 200 magyar fiatal igényelheti meg ezt a típusú vízumot, mellyel 1 évet tölthet el Ausztráliában. A vízummal és az éves kvótával kapcsolatos további részletek irodánktól.

Kanada

eTA belépési engedély

2015. augusztus 1-én Kanada kormánya hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. márciustól azon országok állampolgárai is kötelesek beutazási engedélyt regisztrálni, akik egyébként a vízummentességi program keretében továbbra is vízum nélkül utazhatnak.

Vízummentesen - 6 hónap

2008. március 1-én Kanada kormánya bejelentette, hogy Magyarország állampolgárai ideiglenes tartózkodásra jogosító (turista) vízum nélkül utazhatnak Kanadába és legfeljebb 6 hónapig, maradhatnak vízummentesen. Ez a változás azonban nem jelenti azt, hogy az oda utazók automatikusan beléphetnek az országba. A Kanadába utazóknak továbbra is meg kell felelniük a belépési feltételeknek. Bizonyos utazók, beleértve azokat, akiket korábban kiutasítottak Kanadából vagy büntetett előéletűek, nem biztos, hogy bebocsátást nyernek.

Tanuló vízum

Amennyiben Kanadában 6 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy kanadai oktatási intézmény kurzusára és azt hivatalosan is visszaigazolták. A nyelvi tanulmányok ideje alatt vagy után a munkavállalás csakis a Work and Study programok keretében kiadott munkavállalási engedéllyel lehetséges. Tanuló vízummal munkavállalás nem lehetséges, így fel kell mutatni a kinti tanulmányok idejére a megfelelő megélhetési költségeket a vízum igénylésekor.

Amerika

ESTA engedály - vízummentesen - 90 nap

2008. november 17-től a magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, amennyiben az alább felsorolt összes feltételnek megfelelnek.

Tanuló vízum

Minden magyar állampolgárnak, aki Amerikában tanulni szándékozik, tanuló vízumért (F1/M1) kell folyamodnia. Figyelem! Ha az utazás elsődleges célja tanulmányok folytatása, nem utazhat a Vízummentességi Program keretén belül, tanuló vízumot kell igényelnie. 
Abban az esetben nincs szükség tanuló vízumra, ha a kérelmező elsősorban turisztikai célból utazik az országba, és mellette kevesebb, mint heti 18 órában szeretne tanfolyamra is járni.

Új-Zéland

Vízummentesen - 3 hónapig

Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességre vonatkozó egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt kölcsönösen a magyar, valamint az új-zélandi állampolgárok számára egyaránt. Ennek értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgár látogatás, turizmus, tehát nem munkavállalás vagy jövedelemszerző tevékenység folytatását célzó beutazás esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhat Új-Zéland területén.

Tanuló vízum

Amennyiben Új-Zélandon 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni.


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!