Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

KANADA VÍZUMÜGYINTÉZÉS

Kanada

KANADAI eTA BELÉPÉSI ENGEDÉLY

2015. augusztus 1-én Kanada kormánya hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. márciustól azon országok állampolgárai is kötelesek beutazási engedélyt regisztrálni, akik egyébként a vízummentességi program keretében továbbra is vízum nélkül utazhatnak. Ez a Kanadába utazó magyar állampolgárok számára 2016. márciustól azt jelenti, hogy akik repülővel érkeznek Kanada területére, eTA (Electronic Travel Authorization) azaz belépési engedéllyel kell rendelkezniük. A kanadai eTA belépési engedély igénylése díjfizetés ellenében online történik a Kanadai Bevándorlási Hivatal oldalán. A kanadai eTA belépési engedélyt 5 évre állítják ki, vagy ha az útlevél érvényessége közben lejár, akkor a rendszer automatikusan az útlevél lejárati dátumához igazítja. eTA ügyintézés irodánkban: info@studytime.hu

 

VÍZUMMENTESEN KANADÁBA 

eTA regisztrációval de 6 hónapig vízummentesen.  2008. március 1-én Kanada kormánya bejelentette, hogy Magyarország állampolgárai ideiglenes tartózkodásra jogosító (turista) vízum nélkül utazhatnak Kanadába és legfeljebb 6 hónapig, maradhatnak vízummentesen. Ez a változás azonban nem jelenti azt, hogy az odautazók automatikusan beléphetnek az országba. Az országba lépőknek továbbra is meg kell felelniük a belépési feltételeknek és 2016 tavasz óta eTA belépési engedéllyel is rendelkezniük kell. Bizonyos utazók, beleértve azokat, akiket korábban kiutasítottak Kanadából vagy büntetett előéletűek, nem biztos, hogy a belépési ponton bebocsátást nyernek.

Fontos tudni azt is, hogy a Kanadából való távozás legkésőbbi időpontját a belépéskor az útlevélbe bepecsételhetik. Ilyen esetben az utazó személy köteles a megjelölt időpontig elhagyni Kanadát. A tanulmányi vagy munkavállalási engedéllyel rendelkező magyar utazóknak a távozás legkésőbbi időpontját az útlevelébe szintén bepecsételheti a kanadai hatóság.

 

KANADAI TANULÓ VÍZUM

A vízum elbírálási ideje:  4-5 hét

A vízum díj:                      150 CAD

Ujjlenyomat vétel:             85 CAD

Amennyiben Kanadában 6 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízum elbírálása során a 2018. július 31. után életbe lépő tövényi változások értelmében ujjlenyomat vétel kötelező, melyet a kijelölt vízum osztályokon lehet adni . A vízumdíjat kizárólag online alapon, dombornyomott bankkártyával lehet fizetni. Az ügyintézési díjat a kanadai kormány szabja ki és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja. A tanulóvízumokkal kapcsolatos aktuális információk az Kanadai Bevándorlási Hivatal oldalán, bármikor megtekinthetők: http://www.cic.gc.ca//

 

A KANADAI TANULÓVÍZUMMAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

  • Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy kanadai oktatási intézmény kurzusára és visszaigazolták.

  • A kanadai intézménynek regisztráltnak kell lennie.

  • A szaktanfolyam (nem angol kurzus!) ideje alatt heti 20 óra munkavállalás szinte minden esetben engedélyezett.

  • A vízumkérelmet angol nyelven kell kitölteni.

  • Megfelelő anyagi fedezet a kinti megélhetési költségek igazolására.

  • Büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenni.

  • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet tanuló vízumot.

Fontos tudni, hogy minden egyes jelentkező anyagi háttere, iskolai végzettsége egyedi, jelentkezőnként eltér, ezért a csatolandó dokumentumoknál általánosan jelezzük mi is kell általában egy-egy sikeres vízumkérelemhez. Nincs két egyforma kérelem, így javasoljuk, hogy ha nincs tapasztalata a vízum ügyintézésben, kérje segítségünket és fogadja el tanácsainkat!

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!