Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

KANADAI EGYETEMI KÉPZÉSEK

Kanada

EGYETEMI KÉPZÉS KANADÁBAN

A kanadai egyetemi oktatás világszínvonalú és az ott szerzett diplomák világszerte elismertek. Évente több tízezer külföldi diák választ egyetemi szintű tanulmányi programot Kanadában. A felsőoktatásban találunk állami és magánintézményeket is. Akármelyik típusban is végez a hallgató, a munkaerőpiacon azonos lehetőségekkel indul az intézmények szigorú állami kontrollja miatt.

A nemzetközi diákok aránya kimagaslóan magas Kanadában. Szinte minden intézményben 15-30% körüli a nemzetközi diákok jelenléte. Ezen diákok a hazaiakkal teljesen megegyező elbánásban részesülnek, nem ritka az sem, hogy az egyetemek ösztöndíjat is megítélnek számukra. Az ösztöndíj odaítélése az egyetemen keresztül történik, általában a második évtől és tanulmányi eredmény alapon.

Az egyetemeken a képzések az állami tanévrendszer alapján indulnak:


Tanévkezdés: SZEPTEMBER
Keresztfélév: FEBRUÁR (ha van rá lehetőség)

Ez azt jelenti, hogy nemzetközi diákként a jelentkezéseket hónapokkal előtte le kell adni a kiválasztott intézménybe. Az egyetemi tanulmányok megkezdéséhez TOEFL típusú nemzetközi nyelvvizsga bemutatása elengedhetetlen. Fogadó intézmény és szakiránytól függően kérik a szintet.

MUNKAVÁLLALÁS KANADÁBAN

A legújabb 2014 januárjában bevezetett vízum szabályzatoknak köszönhetően Kanada kormánya arra törekszik, hogy egyre több nemzetközi diák válassza az országot tanulmányaik helyszínéül, ezért engedélyezi a tanulmányok utáni munkavállalást az oszágban végzett hallgatók számára.

Fontos megemlíteni, hogy 1 éves felsőoktatási tanulmányok esetén plusz egy évet biztosítanak a végzett diákok számára, amelyben teljesen szabaddá teszik a munkavállalást. Ez a lehetőség 2 éves tanulmányok esetén plusz 3 év szabad munkavállalást jelent.

A személyes konzultációk keretében fontos, hogy megismerjük jelentkezőink konkrét elképzeléseit a külföldi tanulmányokat illetően és ezt figyelembe véve tudunk segíteni a megfelelő intézmény kiválasztásában.

 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!