Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

ÉRDEKESSÉGEK KANADÁRÓL

Kanada

A KANADAI ÚTLEVÉL

A biztonsági technológiát sikerült művészetté fejleszteni. A kanadai útlevél minden oldalán más grafika látható a hozzáillő rejtett uv képpel.

A TERMÉSZET CSODÁJA

Montréal lakói hozzászokhattak, hogy az időjárás komoly meglepetéseket okozhat. Az óceán közelsége, a Nagy-tavak felől érkező kontinentális időjárás különleges körülményeket teremthet. A lenyugvó nap fényében úgy érezhetjük, idegen bolygó tájait pillantjuk meg: a hideg szélben a vízpermet ráfagy a növényekre, és a napfény egészen varázslatossá változtatja a jégalakzatokat.

VILÁGÍTÓ ERDŐ

A kanadai Québec tartományban található a Gorge de Coaticook park. A kanadaiak és turisták között egyaránt népszerű erdő természeti látnivalókban gazdag, és itt található Kanada leghosszabb gyalogos függőhídja. A park legnagyobb attrakciója a nyári Világító erdő nevű program, amikor is éjszakára kivilágítják a parkot. Nem csak egyszerűen lámpákat helyeznek ki, hanem igazi fényműsorral várják a látogatókat. Különleges fényeffektekkel, látványos és ijesztő trükkökkel várják a vendégeket.

ÜVEGKILÁTÓ

Kanada gyönyörű természetvédelmi területén, a Jasper Nemzeti Parkban található a Glacier Skywalk nevű kilátó, mely 30 méterre lóg ki egy 300 méter mély völgy fölött. Az U-alakú üvegkilátó a Sunwapta-völgy fölött lebeg, ahonnan csodás kilátás tárul a Sziklás-hegységre. A Glacier Skywalk és a kiépített látogatóközpont elektromos rendszereit napelemek működtetik. A kilátóhoz ingyenesen igénybe vehető sikló viszi fel a látogatókat a Columbia jégmezőtől.

JÉGBE BORULT NIAGARA

A hideg nem kíméli a Niagara-vízesést sem. Az Aaron Harris készítette fotókon látszik, hogy a vízesést hatalmas jégfalak szabdalják. Bár a legtöbb helyen úgy kommentálják a képeket, hogy a vízesés befagyott, valójában csak egy része dermedt jéggé. De ezek az óriási jégcsapok és jégfalak is lenyűgözőek. ÉLŐ SZOBROK

ÉLŐ SZOBROK

A világ egyik legjelentősebb kertművészeti versenye a Mosaiculture, amelyet 2000-ben, a kanadai Montrealban rendeztek meg, egy botanikus kertben. Hatalmas, finoman kidolgozott növényszobrokat állítanak ki minden évben. A tavalyi megmérettetés témája A remény földje volt - ezen 20 ország 200 jelentkezője vett részt. A szemet gyönyörködtető installációkhoz több mint 3 millió palántát neveltek fel. A legnagyobb szobor a 25 méter magas Földistennő, aki a Cascades Garden (Vízesések kertje) bejáratánál fogadja a látogatókat.
 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!