Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

Tanulj és Dolgozz

Kanada

MUNKAVÁLLALÁS

Szaktanfolyam ideje alatt - heti 20 óra 
Gyakorlati munkaprogram ideje alatt- teljes munkaidő 

* A programdíjak minden esetben az adott időszakra vonatkozó szaktanfoly

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

Figyelem! Változás a munkagyakorlat leszervezésében!

2015. január 1. után a szaktanfolyamot elvégzett diákoknak nem kötelező az iskola által leszervezett 3 db fogadó cég munkagyakorlati hely között választani,van lehetőség a munkagyakorlatot egyénileg is leszervezni. Munkavállalási engedély csakis a szaktanfolyam befejezése után jár.

Azt már 2014. június 1. után jeleztük, hogy a törvényi és vízumváltozások miatt az angol nyelvtanfolyammal kombinált munkagyakorlatos programokat a kanadai kormány megszüntette. Ez azt jelenti, hogy kanadai angol nyelvtanfolyamokra, akár 6 hónap alatti vagy azt meghaladó időtartamra továbbra is lehet jelentkezni és tanuló vízumot igényelni, de sajnos munkajog a nyelvi tanulmányok után nem. Nyelvtanfolyam kedvezményes áron foglalható listázott bármelyik partnerünknél a Nyelvtanulás link alatt.

Jelenleg, 2020-ban tehát munkavállalási engedély csakis szaktanfolyami jelentkezés mellé igényelhető, melynek megkezdéséhez azonban a középfokú nyelvtudás minden partnerünknél elvárt. Ha rendelkezel középfokú nyelvtudással, de nincs nyelvvizsga bizonyítványod, sok partnerünknél lehetséges nyelvi szintfelmérő teszt írása. Angol nyelvtanfolyam azonban minden szaktanfolyam megkezdése előtt kedvezményes áron foglalható partneriskoláinkban az alábbi linkre kattintva: Kanada nyelvtanulás 

Megjegyzés: Az angol tanfolyam ideje alatt munkavállalás nem engedélyezett.

Miért ajánljuk ezeket a programokat?

Ezen programok lényege, hogy lehetőséget nyújtson a jelentkező számára, hogy a szaktanfolyam befejeztével értékes fizetett gyakornoki munkahelyet találhasson Kanadába és az iskolában megszerzett nyelv- és szaktudást életszerű szituációkban, kanadai munkakörnyezetben is gyakorolja.

 

FONTOS MEGJEGYZÉS

2006 óta intézünk vízumokat ezekre a programokra és tapasztalataink alapján bátran mondhatjuk, hogy diákjaink többsége - egyre több esetben az iskola segítsége nélkül - a vendéglátás területén (kávézók, éttermek, kisebb kifőzdék) találja meg első munkahelyét , ami köztudottan egyike a legjobban fizetett területeknek az egész világon és mindenhol szívesen alkalmazzák a rátermett, szorgalmas diákokat.
Érdeklődőink gyakran tévesen értelmezik azon külföldi tanulmányi programokat, melyek diákmunkákkal vannak egybe kötve.

Szeretnénk jelezni, hogy amennyiben nincs nyelvtanulási szándék, csak munkát szeretne vállalni külföldön, nem áll módunkban segíteni, mert cégünk munkaerő közvetítéssel nem foglalkozik!

 

VÍZUM KÖVETELMÉNYEK ÉS BIZTOSÍTÁS

Ezen speciális programokhoz a diákoknak rendelkeznie kell a tanulmányi és a munkavállalási engedéllyel is, túristaként nem lehet a programokon részt venni. Betegbiztosítás megkötése a tanulmányok idejére kötelező, irodánkon keresztül köthető.

 

SZÁLLÁS

A nyelvtanfolyamok vagy szaktanfolyamok alatt a diákok kanadai családokhoz vagy úgynevezett helyi diákszállókba kérhetik a szállás leszervezését, de minden diákunknak ajánlunk kanadai oldalakat, melyeken olcsóbban lehet azért szállást foglalni. A munkaprogramok idején, ha a diák nem a nagyvárosokban vállal munkát, hanem 150-200 km-re a kiemelt turista övezetekben, a szállást gyakran a fogadó hotelek biztosítják havi 180 - 250 CAD/hét áron, a helyi személyzeti szállásokon. Helyszíntől és munkakörtől függően fizetendő a havi szállásdíj.

 

FIZETÉSEK

A diákokat azok a cégek fizetik, ahol őket Kanada foglalkozási és bevándorlási törvényei alapján alkalmazzák. A fizetés az iparágtól és a diák képességeitől nagymértékben függ. A diákot általában a vendéglátás és turizmus területén, Ontario tartományban átlagosan 12-14 CAD / órabéren alkalmazzák. A minimál azonban tartományonként eltér. A munkavállalás a szakmai tanulmányok ideje alatt heti 20 óra, a program befejeztével az önálló határozott időre szóló munkavállalási engedéllyel pedig átlagosan 30 - 40 óra/hét.

 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!