Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

SZAKKÉPZÉS AUSZTRÁLIÁBAN

Ausztrália

Ausztráliában a 3 hónapnál hosszabb tanulmányokat folytató, avagy tanuló vízummal rendelkező diákok számára lehetőség van maximum heti 20 órás munkavállalásra, természetesen a tanulmányok mellett.

SZAKMAI KÉPZÉSEK AUSZTRÁLIÁBAN

Ausztrália szakképzési rendszere világviszonylatban is elismert minőséggel és jelentőséggel bír, az állami tulajdonú és irányítású TAFE rendszere pedig a világ egyik legjobb szakmai programjait kínálja. Az állami szakképző TAFE (Technical and Further Education) intézmények minden állam nagyobb városaiban jelen vannak és egységes oktatási rendszert képviselnek Victoria, Queensland, New South Wales, South Australia és Western Australia területén. 

A TAFE kurzusokat kínáló állami intézmények magas színvonalú képzést nyújtanak számos szakmai területen, így az intézmények hallgatói többnyire 80-85%-ban helyi, ausztrál diákok, de évről évre egyre magasabb a nemzetközi diákok száma is. A TAFE iskolák mindegyike jól felszerelt és a képzések lényege, hogy az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlati képzésekre is, sokszor a tananyagot összehangolva a piaci elvárásokkal, munkaadókal. Az órarend szinte minden intézményben rugalmas, azaz sok intézmény ajánl fel több órarendet. A kurzusok hossza szakirányonként eltérő, így 6 hónaptól 2 évig is tarthat, egymásra épülő modulokban.

Életkori megkötés nincs a tanulmányok megkezdéséhez, de a nemzetközi diákok esetén az IELTS nyelvvizsga bemutatása vagy megfelelően igazolt többnyire "upper-intermediate" szintű nyelvtudás feltétele a tanulmányok megkezdésének. A nyelvvizsga elvárt szintje szakirányonként eltér, ezzel kapcsolatosan tájékozódni kell. Amennyiben nincs megfelelő szintű nyelvtudás, a jelentkezés megindítható és fogadja is az intézmény, de előtte kötelező nyelvtanfolyamon kell részt venni.


SZAKKÉPZÉSEK ÉS TANDÍJAK
A nemzetközi diákok számára meghatározott tandíjak félévente fizetendők és szakiránytól függően egységesen 6.500 - 8.000 AUD körül vannak szemeszterenként. A szemeszterek minden év februárjában és júliusában kezdődnek. A felvételi jelentkezési határidők a legtöbb intézménynél általában 2-4 hónappal a kezdési időpontok előtt lezárulnak, erre figyelni kell.  Egyre több intézmény kínál „D2D” programokat, melyek keretében a megszerzett kreditek a felsőoktatásba transzferálhatók és a "Diploma" végzettség "Degree" szinten folytatható.

Így 3 év tanulás alatt egyetemi szintre lehet átlépni a szakmai képzés elvégzése után és Bachelor szinten végezni. Hogy milyen tantárgyakat ismernek el az egyetemen, az mindig az intézmények közötti megállapodásoktól függ.

Fontos azonban azt megemlíteni, hogy a TAFE intézményekben szerzett végzettségek, NEM minősülnek államilag elismert felsőfokú végzettségeknek sehol a világon, viszont az ausztrál munkaerőpiacon nagyon preferáltak és népszerűek.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!