Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

HASZNOS INFORMÁCIÓK ÚJ-ZÉLANDRÓL

Új-Zéland

ÚJ-ZÉLANDI BEUTAZÁSI SZABÁLYOK

Magyarország állampolgárai ideiglenes tartózkodásra jogosító (turista) vízum nélkül utazhatnak Új-Zélandra és legfeljebb 90 napig, maradhatnak vízummentesen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az oda utazók automatikusan beléphetnek az országba. Az Új-Zélandra utazóknak továbbra is meg kell felelniük a belépési feltételeknek. Bizonyos utazók, beleértve azokat, akiket korábban már kiutasítottak vagy büntetett előéletűek, nem biztos, hogy bebocsátást nyernek.

MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLY

Az új-zélandi munkavállalási engedély, az országban hivatalosan is kérvényezhető, melyet 6- 24 hónapos intervallumra adják általában. Bővebb info: edina.kotel@studytime.hu

KARANTÉN

Figyelem! Új-Zéland szigetvilág, nagyon sérülékeny mikrokörnyezettel rendelkezik. Szigorú karantén előírások vonatkoznak bármilyen élelmiszer vagy egyéb fából készült anyagok, ajándéktárgyak bevitelére, magyarul: semmilyen élelmiszer nem vihető be, de legyünk óvatosak az ajándékokkal is!

KILÉPÉSI ILLETÉK

Repülőtéri adó! Hazainduláskor a reptéren kilépési illetékként minden nemzetközi járat utasa 25 NZD illetéket fizet. Ezt készpénzben vagy hitelkártyával is elfogadják.

NYELV

Hivatalos nyelv a maori és természetesen az angol, kiwi akcentussal. Ettől nem kell azonban megijedni, mert az iskolákban és a TV-ben, rádióban, nem az új-zélandi angolt beszélnek!

PÉNZ

Hivatalos fizetőeszköz az új-zélandi dollár. 1 NZD = 100 Cent. Az új-zélandi pénz érdekessége, hogy műanyag alapú és vízálló, valamint nem szakad könnyen el. A műanyag alapú papírpénz 5, 10, 20, 50 és 100-as címletekben van forgalomban, de legjobban az 5, 10, és 20 dolláros címleteket szeretik. A nagyobb címletű bankók felváltása gyakran okoz gondot nekik.

ÁRAM

Minden elektromos készülék működik, azonban átalakító szükséges! Átalakítót már a reptéren vagy az elektronikai üzletekben lehet vásárolni. Európai bemenet és új-zélandi kimenetet kell keresni, ára 8-10 NZD körül van.

KÖZLEKEDÉS

Az úthálózatuk jó. A közlekedés baloldali "Keep left" szabály érvényes. A busz és vonat hálózat szintén jó, kényelmes és légkondicionált. Különböző típusú jegyek között lehet választani, a városok zónákra vagy szekciókra vannak osztva, és ennek megfelelően kell jegyet vásárolni. Napi jegy a buszon, a sofőrtől vásárolható.

 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!