Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

ÉRDEKESSÉGEK ANGLIÁRÓL

Anglia

VILÁGÍTÁS

A villanykapcsolók fordítva működnek, mint Magyarországon. Az angolok be- illetve kikapcsolják a világítást. Ennek megfelelően az alsó állás a bekapcsolt, a felső állás a kikapcsolt állapot.

CASH BACK

A nagyobb áruházakban, ha kártyával fizetsz, megkérdezik, hogy szeretnél-e cash back-et. Ez azt jelenti, hogy ha akarsz, gyakorlatilag vehetsz fel készpénzt. Ennek összege maximum 50 font lehet. Ez a lehetőség jó Neked is, mert nem kell máshová menned készpénzt felvenni, és jó az üzletnek is, mert kevesebbet kell neki fizetnie készpénzszállításra, mivel így csökkenti az üzletben lévő készpénz mennyiségét. Te a bankszámla-kimutatásodon úgy fogod látni, mintha a felvett összeggel többért vásároltál volna. Ez a fajta készpénzfelvétel ingyenes.

KÖZLEKEDÉS

Az iskolák környezetében vezető útszakaszokon, olyan elektromos táblák vannak elhelyezve, melyek csak meghatározott időben – iskolakezdés előtt és iskolaidő vége után – világítanak, és csak ezekben az időpontokban korlátozzák a járművek sebességét.

PARK AND RIDE

A nagyobb városok külvárosaiban nagy parkolók vannak, melyeket olyan autósok használnak, akiknek a belvárosban van a munkahelyük. Ezekben a parkolókban a parkolójegy villamos, metró, vagy buszjegyként is használható, így mentesítve a belvárost a nagy járműforgalomtól.

ÉTKEZÉS

Angliában a Magyar értelmezés szerinti levest nem ismerik. Amit esznek, azok instant levesek vagy krémlevesek. Nem jellemző a mélytányér, és a merőkanál.

VÍZHASZNÁLAT

A fürdőszobai mosdókban általánosan elmondható, hogy nincs keverőcsap, hanem külön hideg és külön meleg vizes csapok vannak elhelyezve.
 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!