Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

HASZNOS INFORMÁCIÓK ÍRORSZÁGRÓL

Írország

KÖZLEKEDÉS

Az EU-n kívülről Írországba érkezőknek nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkezniük, amelyet hazájuk autós szervezeteinél szerezhetnek be. Írországban bal oldali a közlekedés, a biztonsági övek használata kötelező, és a 12 év alatti gyermekek nem utazhatnak az autó első ülésén. A motorkerékpárok vezetőinek és utasainak bukósisakot kell viselniük. Írországban rendkívül szigorúak az ittas vezetésre vonatkozó szabályok. Döntsön, iszik vagy vezet! Ha saját autóval szeretne Írországba utazni, indulás előtt kérdezze meg erről biztosítóját.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁSOK (ÍR KÖZTÁRSASÁG)

Lakott területen: 50 km/h Regionális és helyi utak: 80 km/h Országúton: 100 km/h Autópályán: 120 km/h

SEBESSÉGKORLÁTOZÁSOK (ÉSZAK-ÍRORSZÁG)

Lakott területen: 30 mérföld/h Regionális és országutakon: 60 mérföld/h Autópályán: 70 mérföld/h

HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG

Az Ír Köztársaságban 220V, Észak-Írországba 240V transzformátor és adapter szükséges, ez utóbbi bármelyik elektromos felszereléseket árusító boltban kapható.

ÜZLETEK NYITVATARTÁSA

Az üzletek hétfőtől szombatig 9.00-18.00 óráig tartanak nyitva, de a nagyobb bevásárlóközpontok csütörtökönként 20.000 vagy 21.00 óráig is nyitva vannak. Vasárnap déltől 17.00 vagy 18.00 óráig, több szupermarket és nagyáruház is nyitva tart. A városokban és falvakban számos üzlet is nyitva.

TÖMEGKÖZLEKEDÉS

Írország kiterjedt autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik. Az Ír Köztársaság területén a menetrendekre és a jegyárakra vonatkozó információk az egyes szolgáltatók weboldalán találhatóak meg.

ÉSZAK ÍRORSZÁG

Ha tömegközlekedéssel utazik, figyelje a kedvezményes utazási lehetőségeket. A Freedom of Northern Ireland, Emerald Card és Irish Rover elnevezésű jegyekkel például korlátlanul utazhat busszal vagy vonattal 3, 5, 8 vagy 15 napon át. Taxi Belfastban és Londonderryben minibuszhoz hasonlítható iránytaxi-szolgáltatás is működik. A taxik általában nem cirkálnak az utcákon, hanem a taxiállomásokon várnak az utasokra.
 


Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!