Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

ÉRDEKESSÉGEK AMERIKÁRÓL

Amerika

CASH BACK

Mikor kártyával fizetünk egy kinti üzletben tulajdonképpen megbízhatjuk a bankot, hogy a vásárlás összegén túl extra pénzösszeget is átutaljon saját számlánkról az áruház számlájára. Ekkor a vásárlás összege egyenlő lesz a kártyánkról leemelt pénz összegével. Tehát a vásárlás után, de még az összeg kifizetése előtt a vásárlónak lehetősége van készpénzt felvenni a kártyájáról az üzleten keresztül. Ekkor a pénztáros két dolgot üt be a gépbe: a vásárlás összegét és a levenni kívánt pénzösszeget. Ezt a PIN kód beütésével és aláírással is meg kell erősítenie a vásárlónak.

21 ÉVESEK

Amerikában a 21 évnél fiatalabbak számára nincsen alkohol és dohánytermék kiszolgálás. Ezen kívül a különböző szórakozóhelyekre sem léphetnek be, annak ellenére, hogy ezek a night clubok általában véve is csak hajnali kettőig tartanak nyitva.

STARBUCKS

Az igazi amerikai életérzés! Az összes sztár és celeb is a Starbucks kávé megszállottja, így nem érezheted magadat igazán „amerikainak” amíg legalább egyszer ki nem próbáltad.

CARPOOLING

A carpooling azoknak kedvez igazán, akik legalább ketten tartózkodnak egy autóban. Fontos tudni, hogy az amerikai tömegközlekedés a nagy városokat leszámítva nem túl jó, szinte minden család rendelkezik legalább egy autóval. A fiatalok legtöbbje 16 éves kora után megszerzi a jogosítványt és autóval közlekedik ezután. A carpooling lényege, hogy egy külön sávot nyitottak azok számára, akik autójában ketten vagy annál többen tartózkodnak. Így könnyen kikerülhetőek a dugók, gyorsítva a közlekedést.

MOSODÁK

Amerikában kevesen rendelkeznek saját mosógéppel, főleg az egyetemisták körében. A fiatalok előszeretettel járnak mosodákba, melyek ára 3-4 amerikai dollár körül mozog.
 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!