Irodánk: +36 1 299 0051

E-mail: info@studytime.hu

Aloldalak
 

MUNKAVÁLLALÁS ANGLIÁBAN

Anglia

Az EU tagországaiban, így Angliában is minden magyar állampolgár szabadon vállalhat munkát.

FIZETETT MUNKALEHETŐSÉGEK

Angliában nagyon sokféle munka között lehet válogatni. A legális fizetett munka végzése alatt a honi és a külföldi állampolgár egyaránt adóköteles és adóját az Egyesült Királyság részére fizeti be.

Ha már kint vagyunk és munkát keresünk, általában minden helységben akad állásközvetítő iroda, ismertebb nevükön Job Centre vagy Recruitment Agency, de leggyorsabb, ha magunk megyünk végig egy-egy kávézókkal teli utcán, és érdeklődünk a munkalehetőségek után személyesen.

Az angliai egyetemeken külön "job centre"-t is fenntartanak kifejezetten a diákok álláskeresését megkönnyítendő. A diák munka megfizetése azonban nagy változatosságot mutat, hiszen irodai munkától fizikai munkáig nagyon sok mindent lehet csinálni és meglehetősen eltérő ellenszolgáltatásért.

Munkavállalási engedély kiváltása Angliában a legális külföldi munkavállalók 90 GBP regisztrációs díj ellenében regisztráltathatják magukat a munkakezdéstől számított 30 napon belül a www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/ oldalon (-> Worker Registration Scheme -> workers). Az oldalon magyarul is megtalálható minden olyan információ, amely a legális munkavállaláshoz szükséges. A regisztrációs díjat EK csekkel, postai utalvánnyal, hitel- vagy betéti kártyával lehet befizetni, a csekket a postán kell igényelni és az űrlapot mellékelni hozzá. A postai utalvány a fizetés leggyorsabb módja.

Ezután megérkezik a regisztrációs kártya, amely tartalmazza a nevet, születési dátumot, állampolgárságot, fényképet és egy egyedi regisztrációs számot. A regisztrációs kártya arra az időtartamra érvényes, amelyre be van jegyezve a személy a nyilvántartásba.

Az információ tájékoztató jellegű. Változások tekintetében a Homeoffice weboldalának látogatása javasolt.

NEM FIZETETT MUNKALEHETŐSÉGEK

Vannak olyan állások, amelyek betöltéséhez nem kell államilag regisztráltatnia magát a munkavállalónak, ha nem kap fizetést a munkáért. Ilyen pl. a nem fizetett szakmai gyakorlat vagy az önkéntesként végzett szolgálat.

Amennyiben a munkavállalás célja a nyelvtanulás és a helyi közösség mélyebb ismerete, a helyi jótékonysági üzletekben adódó önkéntes munkákat is ajánljuk megfontolásra (Oxfam vagy CharityChoice)

 

Megtervezzük az egyéni igényekre szabott nyelvtanulásod külföldön!

1115 Budapest, Bartók Béla u. 86. Fsz/2.

Tel: 1/299 0051

Fax: 1/210 0977

E-mail: info@studytime.hu

Magyarország - Ausztrália - Románia - E-mail: info@studytime.hu

StudyTime Hungary - Oktatási Konzultáció Minden jog fenntartva!